Нокаут чи нокдаун? Голова Офісу Президента просить Кабмін звільнити Кличка з посади голови Київської держадміністрації

ПОДІЯ
24.07.19 - 16:09

За інформацією ЗМІ, голова Офісу Президента Андрій Богдан звернувся до уряду з проханням звільнити Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Прессекретар Прем’єр-міністра Василь Рябчук зазначив, що уряд отримав відповідне звернення: «Так, отримали. Зараз вивчаємо».

 

Він пояснив, що поки немає остаточного рішення, хто очолить КМДА у разі звільнення Кличка.

 

«Більше того, це призначення планують не раніше, ніж на кінець вересня. Нинішнє звернення до Кабміну є фактично формальністю, оскільки за законом всіх глав місцевих адміністрацій звільняють після обрання нового президента», – йдеться в повідомленні.

 

Відзначимо, Віталій Кличко є одночасно обраним міським головою Києва і призначеним головою Київської міської державної адміністрації.

 

Партія «Слуга народу» ініціює новий законопроект, який передбачає поділ посади мера та голови КМДА. У відповідь мер Києва Віталій Кличко заявив, що в разі розподілу повноважень він ініціюватиме дострокові вибори Київського міського голови.

 

Прессекретар Кличка Оксана Зінов’єва заявила, що ні сам Кличко, ні його адміністрація поки не отримували інформацію про можливе звільнення.

 

Раніше він прокоментував чутки про свою відставку з посади голови КМДА. Крім того, у ЗМІ також поширювали інформацію про ймовірне призначення на цю посаду директора телеканалу «1+1» Олександра Ткаченка.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: