Новації. З 22-го січня криворіжці платитимуть у комунальному транспорті карткою або готівкою

ВАЖЛИВО
20.01.20 - 16:07

З 22 січня муніципальний транспорт Кривого Рогу – тролейбуси, трамваї та автобуси - переводять на автоматизовану систему обліку оплати за проїзд.

Директор «Центру електронних платежів» Євген Кривенко пояснив: «Тепер пасажир, заходячи до салону транспортного засобу, передаватиме кондуктору за вибором - готівку, або картку (поки що банківську), і той з допомогою терміналу (валідатора) видасть відповідний квиток із зазначенням дати, часу здійснення валідацїі, номера транспортного засобу та номера маршруту. Кожну таку операцію можна відстежувати в системі. Це допоможе вийти на фактичний облік коштів із перевезень, сформувати звітність за кожним маршрутом, транспортним засобом, щодо кожного кондуктора (яку він здав виручку), вести облік пільгових категорій пасажирів».

 

Наразі комунальні підприємства «Міський тролейбус» та «Швидкісний трамвай» забезпечили терміналами. Там проводять стажування працівників. У середу, 22-го січня, оплату за проїзд у трамваях, тролейбусах та автобусах вже здійснюватимуть винятково за допомогою валідаторів.

 

Нагадаємо, з 1 січня 2020 у Кривому Розі проїзд у муніципальному транспорті для школярів, учнів ПТУ та студентів вишів - безкоштовний.

 

Наступним кроком у підвищенні якості пасажирських перевезень буде оплата за проїзд карткою криворіжця. Робота з упровадження електронного квитка в нашому місті триває за завданням мера Юрія Вілкула.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: