Нове життя стадіону: у Кривому Розі реконструюють найбільший спорткомплекс «Металург»

АКТУАЛЬНО
19.06.20 - 10:13

Комплексний проєкт із реконструкції стадіону розробили коштом міста. У квітні 2020-го року стартував перший етап робіт: реконструкція західної частини фасаду стадіону. Це - спільний проєкт міста та області.

Проведуть повну реконструкцію власне стадіону, трибун та підтрибунних приміщень. Роботи включають: заміну віконних блоків на енергозберігаючі, монтаж алюмінієвих вітражів, встановлення воріт, утеплення фасаду та облаштування цоколю облицювальними плитами, утеплення цокольної частини, ремонт та утеплення покрівлі, облаштування ганку, ремонт цегляної кладки та балки.

 

Міський голова тримає хід виконання робіт і дотримання графіків на особистому контролі.

 

«Наше місто пишається не тільки рекордами Світу та Європи, а й сучасною спортивною інфраструктурою. Реконструюють та будують нові спортивні майданчики, тенісні корти, басейни, дитячо-юнацькі спортивні школи, стадіони. Один із них - найбільший у місті стадіон «Металург». Необхідно виконати цілий комплекс робіт. Зараз триває реконструкція фасаду та облаштування пандусів для людей з обмеженими можливостями. Потім перейдемо до ремонту всередині стадіону», - зазначив Юрій Вілкул.

 

Паралельно з цим, державну експертизу проходить другий масштабний проєкт, пов’язаний із реконструкцією трибун та підтрибунного простору. Він охоплює три черги будівництва. Перша - будівництво нового металевого навісу, сходів та сидінь, гідроізоляцію приміщень, другий етап – ремонт підтрибунних приміщень, де розміщуються спортивні секції, третя черга – заміна зовнішнього освітлення та благоустрій та реконструкція футбольного поля (підігрів та полив).

 

Наразі досягли домовленості з підприємством «АрселорМіттал Кривий Ріг» щодо виділення 50-ти мільйонів гривень на ремонт трибун, за програмою соціального партнерства.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: