Новим головою Дніпропетровської обласної ради обрано Святослава Олійника

ТЕРМІНОВО
08.11.19 - 14:03

Новим головою Дніпропетровської обласної ради обрано Святослава Олійника.

Сьогодні у Дніпрі відбувається 19-та сесія Дніпропетровської облради VII скликання. 

 

Як повідомляють наші кореспонденти з місця події, за кандидатуру Олійника проголосував 91 депутат облради, 1 депутат - проти.

 

Святослав Олійник - колишній перший заступник голови Дніпропетровської обласної ради по виконавчому апарату.

 

Святослав Васильович Олійник 1975 року народження, має вищу освіту, у 1998 році закінчив Дніпропетровський державний університет.

 

Як ми писали, напередодні з посади голови облради добровільно подав у відставку Гліб Пригунов. На сьогоднішній сесії депутати мали голосувати за його звільнення через недовіру. Проте Пригунов вирішив випередити події і піти самостійно.

 

Як пише Обозреватель,"ім'я Святослава Олійника, колишнього заступника голови Дніпропетровської області Ігоря Коломойського, відомо далеко не завдяки його менеджерським талантам і навіть не через його політичну гнучкість (колишній прокурор Дніпра встиг побувати в таборах всього політичного спектру – "Партія регіонів", "Батьківщина", "Відродження"). За Олійником тягнеться довгий шлейф корупційних історій. Афільовані з Олійником структури в останні роки отримали безліч державних замовлень на будівництво і ремонт об'єктів інфраструктури області – школи, парки, дитячі садки, дороги, спортивні споруди. Як писали ЗМІ, у 2014-2017 роках будівельний холдинг Олійника активно отримував підряди в Дніпропетровській області, однак, по суті, жоден об'єкт не зміг добудувати до кінця. У список незавершених об'єктів будівництва входять зал ігрових видів спорту поруч зі стадіоном "Трудові резерви" в Дніпрі (у 2017 році Олійник отримав на цей проєкт 250 млн грн з державного бюджету, але зал так і не був добудований), парк, школа і ДЮСШ в Синельниковому, школа в Межовій, дитячий садок в Іларіоновому. При тому, що інші підрядники за схожими проєктами вже давно здали всі об'єкти в експлуатацію".

 

Нагадаємо, 14 вересня Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту в область призначив нового голову Дніпропетровської ОДА. Ним став харківський бізнесмен Олександр Бондаренко.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: