Новий басейн – для нових перемог! Басейн ДЮСШ №1 приймає обласний чемпіонат з плавання

БЛАГОУСТРІЙ
03.02.22 - 17:13

З 3- по 5 лютого в Палаці водних видів спорту ДЮСШ №1 проходить зимовий чемпіонат Дніпропетровської області з плавання серед юніорів, молоді та дорослих. У представницьких змаганнях беруть участь 130 спортсменів з Дніпра, Кам’янського та Кривого Рогу.

Привітав учасників зі стартом змагань та побажав високих досягнень і легкої води голова Громадської ради міста Олександр Вілкул:

 

 «Ми раді приймати  у нашому  50-метровому басейні «Богатир» чемпіонат Дніпропетровської області з плавання серед юніорів, молоді та дорослих. Чому  чемпіонат проводиться у нас? Тому що,  безумовно, сьогодні наш «Богатир»  -  кращий  басейн   у Дніпропетровській області. Всього  у місті працює  9 басейнів, тобто вся інфраструктура збережена. І ми горді  від того,  що чуємо легку  заздрість від тренерів, від вихованців з інших міст про те,  що сьогодні у Кривому Розі - єдиному місті  по всій країні для  дітей заняття у секціях  ДЮСШ -  безкоштовні. Наприклад, у Дніпрі    батьки сплачують за кожну дитину від  3 до 5 тисяч гривень на місяць, незважаючи на те, що  вони є вихованцями ДЮСШ. У нас  є серйозні досягнення  з плавання.  У цьому басейні зростав перший із криворізьких спортсменів, що став чемпіоном з плавання ХХІІ Олімпійських ігор - Сергій Фесенко.  Я з ним знайомий особисто , ми зустрічалися  з ним, коли я працював  директором Центрального ГЗК та  капітально ремонтував  спорткомплекс «Молодість».  Переконаний  - у нас великі перспективи. Ми зробимо все для того, щоб у юнаків та дівчат були максимальні умови для тренування та вдосконалення своєї майстерності».

 

Завдяки підтримці міста, після припинення фінансування з боку держави, у Кривому Розі збережені усі 10 ДЮСШ, успішно працюють 67 спортивних клубів та міських федерацій, в яких різними видами спорту займається понад 25 тисяч спортсменів, а плаванням - понад 2 тисячі криворіжців: у ДЮСШ №1, 2, 6, 7, 10.

 

У місті щороку проводиться близько 500 змагань різного рівня - від районних і міських до всеукраїнських та міжнародних. Діти мають можливість розвиватися та удосконалювати свою спортивну підготовку. З міського бюджету виділяються кошти на розвиток  спорткомплексів, підтримку юних спортсменів та на проведення чемпіонатів.

 

Капітально відремонтовані плавальні басейни ДЮСШ №7 та 10, а також басейн ДЮСШ №1. У планах: капітальний ремонт малої чаші Палацу водних видів спорту ДЮСШ №1, що дасть можливість охопити ще більше дітей, які бажають навчитися плавати, а також  залучати до занять плаванням осіб з інвалідністю.

 

Учасник змагань Михайло Мішин з міста Кам’янське розповів:

 

«Займаюсь плаванням 6 років і для мене це  - не перший чемпіонат. Сьогодні на довгій дистанції я маю намір показати чудовий результат, адже я довго тренувався. У цьому басейні сприятливі умови, дуже комфортна вода - 24С, і вода «легка», а для перемоги плавцям це важливо».

 

У 2021 році у Кривому Розі підготовлено 2 майстри спорту міжнародного класу, 29 майстрів й 180 кандидатів у майстри спорту України та понад 2 тис. спортсменів різних розрядів.

 

Не залишає місто без уваги й спортсменів та їх тренерів, що прославляють Кривий Ріг на всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Щороку кращих нагороджують стипендіями за високі спортивні досягнення. За програмою Юрія Вілкула 144 криворіжці отримали щорічні стипендії, з них 85 спортсменів та 59 тренерів. 63 вихованці ДЮСШ та спортивних клубів міста отримали відзнаки міського голови.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: