Новий міністр - новий Hyperloop. Чи допоможе співпраця з Китаєм запустити нові маршрути через Кривий Ріг?

ПОДІЯ
21.01.20 - 11:21

Новий міністр - новий Hyperloop? Глава Мінінфраструктури Владислав Криклій анонсував появу поїздів, якими можна доїхати з Києва до Одеси за півтори години.

20 січня між АТ Укрзалізниця і китайською компанією CRCC був підписаний Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю.

 

Як повідомляє прес-служба Мінінфраструктури, документ підписали голова правління АТ Укрзалізниця Євген Кравцов, член правління Ремігіуш Пашкевич і заступник генерального директора CRCC Ванг Хонгвей.

 

Криклій зазначив, що підписання Меморандуму є важливим етапом співпраці для розвитку залізничного сполучення в напрямку України - КНР, залучення китайських партнерів для модернізації української залізниці та реалізації транзитного потенціалу України в поєднанні ЄС - КНР.

 

"Ми розраховуємо перезапустити і активізувати участь України в проєктах" Один пояс - один шлях ", що дозволить реалізувати транзитний потенціал України в континентальному вантажному товарному обороті. Ми хочемо знайти таку формулу участі України, щоб модель win-win, тобто взаємний виграш сторін, був максимально реалізований. Ми розраховуємо, що співпраця між Укрзалізницею і CRCC дозволить значно поліпшити стан транспортної інфраструктури. Прагнемо залучити прямі структурні інвестиції в створення комплексу високошвидкісного залізничного сполучення не тільки між містами-мільйонниками в Україні, а в буквальному сенсі привести Україну в Європу, коли дістатися залізницею до Варшави, Будапешта і Бухареста можна буде не більше ніж за 3 години, а з Києва до Одеси потяг йтиме 1,5 години замість нинішніх 7-8", - зазначив міністр.

 

Нагадаємо, в 2020 році в Україні можуть запустити нові залізничні маршрути - їх появу анонсував Владислав Криклій.

 

В Україні можуть з'явитися сім маршрутів: Ужгород - Херсон через Миколаїв і Кривий Ріг, Запоріжжя - Івано-Франківськ через Дніпро, Запоріжжя - Чернівці, Київ - Ковель, Київ - Запоріжжя через Кривий Ріг, Лисичанськ - Одеса і Київ - Миколаїв - Херсон.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»