Новий указ. Вже з квітня українських юнаків призиватимуть до армії з 18-ти років

ОФІЦІЙНО
16.01.20 - 13:38

Президент Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким юнаків, яким виповнилося 18 років, будуть призивати до армії, - повідомляють на офіційному сайті президента.

«Призвати на строкову військову службу придатних за станом здоров’я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу», - йдеться в указі.

 

Своїм указом президент звільнив у запас військовослужбовців строкової служби та встановив проведення чергових призовів, які проведуть у квітні-червні та жовтні-грудні 2020-го року.

 

Нагадаємо, до цього на військову службу призивали громадян віком від 20-ти до 27-ми років.

 

Нагадаємо, що згідно з пунктом 8 статті 15 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», у разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов'язані самостійно з'явитися до військкомату в десятиденний строк, рахуючи з дня початку призову (найближчий розпочнеться з 1 квітня).

 

Для служби у районі проведення операції Об’єднаних Сил строковиків не залучають.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: