О. Вілкул: З понеділка у Кривому Розі розпочнуть видачу свідоцтв випускникам 9-х та 11-х класів

ОСВІТА
26.06.22 - 9:54

Бланки свідоцтв для майже 10 тисяч випускників уже доправлені до Кривого Рогу.

«З понеділка у школах Кривого Рогу розпочнуть  видачу свідоцтв випускникам 9-х та 11-х класів. Прошу всіх зв'язуватися зі своїми класними керівниками та дізнаватися час, коли підходити за документами. Не треба створювати черг – документи отримають усі», - про це на брифінгу повідомив начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

 

«Першими свідоцтва  почнуть отримувати дев'ятикласники, бо вони раніше подають документи на вступ до коледжу. Тим, хто закінчив 11 класів, школи видаватимуть атестати 30 червня та 1 липня. Але якщо комусь із 11-класників треба раніше отримати атестат, це теж можливо. Скажіть про це класному керівнику, і директори шкіл це організують», - зазначив Вілкул.

 

Свідоцтва можуть одержати випускники особисто або їхні батьки та інші представники, за дорученням. Поштою документи пересилатися не можуть.

 

«Попри те, що навчання цього року було непростим через ковід, псевдомінування (здається, що це було в минулому житті), а потім війну, у нас - 241 медаліст. З них шестеро – вимушені переселенці, яких ми прийняли на навчання до криворізьких шкіл та надали всю необхідну допомогу», - сказав начальник Військової адміністрації міста.

 

Наступним кроком для вступу до вищих навчальних закладів буде мультипредметний тест. Міністерство визначило, що запитання будуть з української мови, математики та історії України.

 

«Звертаюся до батьків випускників шкіл та коледжів: нагадайте їм, що прийом заявок на підтвердження участі у тестуванні закінчується 7 липня. Підтвердження необхідно зробити в електронному кабінеті випускника. До 12 липня всі, хто підтвердив, отримають запрошення на тестування із зазначенням часу та місця. Тестування розпочнеться з 18 липня. Бажаю всім вдалої здачі тестів та вступу!» - наголосив Олександр Вілкул.

 

У Кривому Розі, попередньо, вже зареєструвалися на проходження тесту понад 5 тисяч 11-класників. Торік було 3 тисячі.

 

«Це результат насамперед того, що ми з вами змогли відстояти місто, створити серйозну фортифікаційну систему захисту та забезпечити нормальну життєдіяльність. Тому до нас  їдуть люди з інших міст. Більшість молоді планує вступати до криворізьких вишів», - наголосив Вілкул.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: