Обережно, хворі тварини! На Криворіжжі впіймали скажену лисицю

ЗДОРОВ'Я
12.02.20 - 14:36

У декількох районах Дніпропетровщини виявили сказ у м’ясоїдних тварин. Один з випадків зареєстрували в Криворізькому районі. Про це повідомляє пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

Загалом по області вже зафіксували 7 випадків сказу. Це сказ лисиць та котів, а один з випадків – у великої рогатої худоби.

 

У Криворізькому районі впіймали скажену лисицю.

 

Довідково. Сказ – гостре інфекційне захворювання всіх теплокровних тварин і людини, за якого уражається центральна нервова система з ознаками поліенцефаломієліту, супроводжується паралічами і завжди закінчується смертю.

 

Допомога постраждалим від нападу тварин полягає у місцевій обробці рани, яку необхідно проводити негайно після укусу. Також треба провести лікувально-профілактичні щеплення антирабічними препаратами. Рекомендовані процедури: негайне і ретельне промивання водою рани протягом мінімум 15-ти хвилин з милом або іншим миючим засобом, обробка країв рани 5 % розчином йоду. Далі необхідно звернутись до лікувально-профілактичного закладу.

 

Також слід пам’ятати про такий профілактичний захід, як щорічне щеплення проти сказу домашніх улюбленців і свійських тварин.

 

Фото на прев'ю з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: