Обережно! Шахраї "роздають" гроші від імені відомої торгової мережі

АКТУАЛЬНО
20.01.21 - 13:25

Новий вид шахрайства, замаскований під акцію «роздачі грошей» нібито торговельною мережею «АТБ», з’явився в Україні.

На фейковому інтернет-ресурсі шахраїв є дрібний напис «Вказаний  бренд не має ніякого відношення до організаторів даної акції! Акція діє до 1 лютого 2021 року», але на нього мало хто звертає увагу.

 

Аферисти розсилають повідомлення про нібито роздачу призів від імені компанії, які можна виграти, перейшовши за посиланням.

 

Такі випадки обману вже реєстрували у Дніпрі. Жертва схеми вирішує, що загрози немає, адже у повідомленні згадують назву відомої торговельної мережі, і потрапляє на гачок.

 

Натиснувши на посилання, людина переходить на створений ними сайт, який виконали у фірмових кольорах «АТБ», хоча він не має ніякого відношення до відомої мережі.

 

Користувачеві сповіщають, що він нібито виграв 3 тисячі гривень. Після ще одного раунду сума підвищується до 3 тисяч доларів.

 

І тут вони пропонують людині заплатити 160 гривень за обмін цих грошей на гривні. Зловмисники випитують дані банківської картки – секретний CVV, номер і строк дії. Після цього шахраї знімають усі гроші, а з кредиток – кредитний ліміт.

 

На жаль, зловмисників знайти практично неможливо – частіше їх навіть немає в країні, а украдені гроші безповоротно йдуть на віртуальні рахунки, які не відслідковують, або в інтернет-гаманці.

 

Тож для того, щоб вберегти себе від таких втрат, треба пам’ятати, що масові акції з роздачі грошей, авто, квартир ніхто в світі не влаштовує. Це шахрайство.

 

Реквізити банківської картки, паролі, секретні коди ніколи не можна повідомляти нікому.

 

Більшість афер базуються на впевненості жертви, що все треба зробити терміново.

 

Джерело – ресурс Сьогодні.

 

Фото на прев'ю з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: