Обіцяють скасувати методику №315. Для захисту підприємців місто провело велику роботу з Мінрегіоном і є перший результат, - Олександр Катриченко

ВАЖЛИВО
31.01.22 - 11:15

З вересня 2021 року міськрада Кривого Рогу вимагає від уряду знизити тарифне навантаження на підприємців. Через встановлені Кабміном ринкові ціни на газ та підвищуючі коефіцієнти рахунки на тепло злетіли в рази.

Олександр Катриченко, заступник міського голови та керівник робочої групи, до якої увійшли підприємці, представники виконкому та теплопостачальних організацій міста, повідомив:

 

«Кілька місяців місто проводило велику роботу для того, щоб захистити підприємців та домогтися скасування прийнятих центральною владою рішень, через які дрібний бізнес по всій країні та у Кривому Розі опинився під величезним тарифним тиском. Зокрема – 315-ї методики, що встановлює для підприємців коефіцієнт 1,5. Ми на боці наших підприємців, постійно вели переговори з Мінрегіоном та з іншими відомствами, надсилали листи, звернення, конкретні пропозиції, як знизити навантаження. І зараз є серйозна надія, що Мінрегіон скасує методику №315 – сьогодні мені в усній розмові це пообіцяли».

 

З вересня місяця минулого року міськрада зверталася до Кабміну, керівництва НАК "Нафтогаз", профільних відомств з вимогами встановити для споживачів міста ціни на газ на рівні собівартості українського видобутку.

 

Відповідне звернення з ініціативи депутатів Блоку Вілкула "Українська перспектива" було направлено до Києва ще 29 вересня 2021 року. При цьому провладна фракція «Слуга народу» у міськраді тоді відмовилася голосувати за звернення проти підвищення тарифів для криворіжців.

 

У грудні питання щодо відміни методики №315 для малого бізнесу було порушено з Мінрегіоном.

 

14 січня направлено звернення до Уряду та «Нафтогазу» з вимогою встановити ціну на газ для підприємців на рівні цін для населення, скасувати методику №315 та переглянути Закон України про ЖКГ, щоб передбачити можливість індивідуального відключення від опалення. За це звернення проголосували депутати Блоку Вілкула «Українська перспектива», ОПЗЖ та ЄС. Не підтримали звернення на захист підприємців депутати фракції «Слуга народу».

 

26 січня депутати міської ради також підтримали низку петицій та звернень від підприємців міста.  Наголосили, -  депутати від монобільшості, зокрема Ю. Корявченков, В. Захарченко та О. Криворучкіна, мають винести на найближчу сесію Парламенту законопроект щодо компенсації відшкодування підприємцям витрат, яких вони зазнають у зв'язку із зростанням цін та тепло.

 

28 січня відбулося засідання робочої групи, створеної за розпорядженням в.о. міського голови Ю. Вілкула. Автори петицій, підприємці, представники теплопостачальних організацій, представники виконкому ще раз акцентували на ключових моментах патової для ФОПів ситуації. Виділили два основні аспекти: перший - впровадження методики №315, другий - встановлення ринкової ціни на газ, яка складає  90% тарифу. Вимоги та пропозиції підприємців направлені до Мінрегіону.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: