Обмін буде? Російська преса повідомляє, що Олега Сенцова перевезли з Лабитнангі до Москви

РЕЗОНАНС
29.08.19 - 11:28

Українського політв’язня, режисера Олега Сенцова вивезли з колонії в Лабитнангі та перевезли до Москви. Про це повідомляють джерела Telegram-каналів "Незигарь" та Baza.

Це може свідчити про його можливе повернення до України. - ТСН.

 

"Українського режисера Олега Сенцова вивезли вчора вдень з колонії №8 у місті Лабитнангі. Де саме зараз перебуває Сенцов - невідомо. Про це повідомило джерело в спецвідділі колонії", - повідомили у Baza.

Водночас, джерела "Незигаря", якого пов’язують із ФСБ Росії, зазначають, що Сенцова перевезли до СІЗО у Москві.

 

Своєю чергою, адвокат Сенцова Дмитро Дінзе поки не підтверджує переведення Сенцова до Москви. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі керівник правозахисної групи "Агора" Павло Чіков.

 

"Всього кілька днів тому він був ще там, отримав листа. Однак спецетап авіації міг перевезти його протягом дня", - зазначив він.

 

Переведення Сенцова до московського СІЗО підтвердили джерела російського "Інтерфаксу". Там зазначили, що його привезли до СІЗО "Бутирка".

 

Напередодні в ОБСЄ випустили заяву, в якій привітали звільнення керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського з-під варти і закликали Росію відпустити у відповідь Олега Сенцова та Романа Сущенка.

"У зв'язку з цим, я також закликаю звільнити всіх затриманих журналістів і авторів у регіоні ОБСЄ, зокрема, Романа Сущенка та Олега Сенцова в Росії", – заявив представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Арлем Дезір.

 

 

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року українського режисера Сенцова кинули за ґрати на 20 років в колонію суворого режиму. Йому інкримінували в Росії підготовку до вчинення терористичних актів у Сімферополі, Севастополі та Ялті. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування. Єдиною умовою його припинення було звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ.

Він голодував 145 днів. 5 жовтня Сенцов повідомив, що припиняє голодування. За словами адвоката політв’язня, він не мав виходу, адже в російській лікарні йому погрожували почати примусове годування та погрожували зробити з Сенцова овоч. 

 

Днями у пресі з'явилися новини про можливий обмін між Росією та Україною ув'язненими у форматі "35 на 35".

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: