Обслуговуватиме 10 тис. людей. На Інгульці у Кривому Розі відкрили сучасну амбулаторію

ВАЖЛИВО
09.10.20 - 13:27

9 жовтня нова, простора та сучасна амбулаторія №3 Центру первинної медико-санітарної допомоги №7 відкрила свої двері для мешканців житломасиву Інгулець. Заклад обслуговуватиме 10 тисяч людей, з них майже 2 тисячі – діти.

«Не зважаючи на пандемію, ми жодним чином не змінили наших планів щодо розвитку первинної ланки медицини. Всі намічені плани зі створення амбулаторій – виконуємо. Криворіжці повинні отримувати якісну первинну меддопомогу і, найголовніше - вони знаходяться у «кроковій» доступності для людей. Наступного тижня відкриємо амбулаторію у Центрально-Міському районі по вул. Миколаївське шосе», - сказав міський голова Юрій Вілкул.

 

В амбулаторії по вулиці Дружби, 2 працюватиме 5 сімейних лікарів, 11 медсестер. Медичний заклад зможе приймати до 90 відвідувачів в день. Тут створені  комфортні умови як для лікарів, так і пацієнтів.

 

За кошти міського бюджету придбали нове обладнання: офісні меблі, телевізори, мобільні телефони для реєстраторів та медперсоналу, аналізатор крові, сечі, глюкометри, ЕКГ-телеметричний пристрій, тонометри, ЛОР та офтальмологічне обладнання.

 

Для зручності пацієнтів у приміщенні облаштували аптечний пункт КП «Фармація». Мешканці району матимуть можливість скористатися програмою «Доступні ліки» та використати пільгові та електронні рецепти на медикаменти одразу після їх виписки.

 

«Також наводимо лад у медзакладах, які прийняли від області в кінці минулого року – тривають ремонти в інфекційній лікарні, «тисячці», відкриваємо нові відділення в 9-й і 10-й лікарнях. Закуповуємо нове обладнання. Звичайно, «спадок» важкий, але я впевнений – не за місяць-два, звичайно, але наведемо порядок у всіх лікарнях міста», - підкреслив мер.

 

За останні роки у Кривому Розі створили 50 амбулаторій, в планах – ще 16. Відремонтували 9 міських лікувальних закладів, придбали 45 сучасних авто медичної допомоги, 45 нових автомобілів спеціалізованої меддопомоги, 49 нових апаратів ШВЛ, відкрили центр реабілітації ветеранів.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: