Об'єктивно розслідувати загибель мера! Криворізькі депутати направлять звернення до ВР та керівництва силових структур

ПРЯМА МОВА
31.08.21 - 11:41

Сьогодні на сесії Криворізької міської ради було прийнято звернення до правоохоронних органів та Верховної Ради з вимогою проведення об'єктивного розслідування загибелі Костянтина Павлова за версією «умисне вбивство», створення спеціальної тимчасової слідчої комісії ВР і розслідування «зливу» змонтованого відео з будинку загиблого.

Звернення направлять Голові Верховної Ради України, Генеральному прокурору України та Міністру внутрішніх справ України.

 

Депутати підкреслили, що перебіг розслідування справи і нав'язування лише однієї з версій трагедії викликає подив і обурення криворіжців. Не проголосували за це звернення, а також проголосували «проти» депутати з фракцій «Слуга народу» і «Сила людей».

 

У Зверненні йдеться, що загибель мера викликала широкий суспільний резонанс як у Кривому Розі, так і в усій країні, оскільки Костянтин Павлов користувався заслуженою довірою своїх земляків.

 

«Всі колеги, друзі і депутати міської ради знали його як чуйну, життєрадісну, повну оптимізму людину, у якої було багато планів на майбутнє щодо розвитку Кривого Рогу. Проте, з самого моменту трагедії і до сьогодні, не без допомоги представників правоохоронних органів, криворізькій громаді нав'язують лише одну версію події - самогубство. Ця версія нав'язується за допомогою чітко дозованих витоків матеріалів слідства, фото і змонтованих відеоданих, які на даний момент мають бути таємницею слідства.

 

У той же час ні сім'ї загиблого, ні її адвокатам не змонтоване відео з дому загиблого не надають. Це викликає ще більший суспільний резонанс, бо у версію самогубства Костянтина Павлова криворіжці не вірять і вважають, що такими діями правоохоронні органи компроментують себе.

 

У зв'язку з цим, від імені криворізької громади, депутати міськради вимагають від керівництва Верховної Ради і правоохоронних органів негайно вжити таких заходів:

 

1. Створити спеціальну тимчасову слідчу комісію Верховної Ради щодо об'єктивного розслідування трагічної загибелі мера міста Кривого Рогу - Костянтина Юрійовича Павлова.

2. Доручити правоохоронним органам працювати над усіма версіями загибелі К. Павлова, насамперед, за версією «умисне вбивство» ст. 115 КК України, за якою спочатку і було кваліфіковано цю справу.

3. Провести службове розслідування витоку слідчих матеріалів, в тому числі сумнівного відео, щодо сторонніх осіб, через яких ці матеріали були поширені в соціальних мережах і мережі інтернет. Також просимо надати правову оцінку діям всіх, хто причетний до поширення матеріалів слідства.

4. Зобов'язати слідчі органи надати потерпілій стороні - синові і дружині загиблого, а також їх адвокатам, повне відео записів із камер відеоспостереження в будинку покійного без монтажу, обрізки, кадрування та інших змін.

5. Залучити до розслідування кращих експертів, які зможуть дати правдиві відповіді на численні запитання суспільства про явні нестиковки між «зливами» для підтримки версії самогубства відеоматеріалами та реальними фото з місця трагедії.

Вимагаємо чесного, об'єктивного і неупередженого розслідування!» - підкреслюється в депутатському зверненні.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: