Одеських медиків підозрюють у незаконному збуті препаратів замісної терапії мешканцю Дніпра

КРИМІНАЛ
26.06.20 - 13:46

Правоохоронці перекрили канал поставки наркотиків з Одеської області та задокументували злочинну діяльність чотирьох медичних співробітниць протитуберкульозного диспансеру, - повідомляє відділ комунікації поліції Дніпропетровської області.

Торік у жовтні в Дніпрі поліцейські виявили в автомобілі місцевого мешканця понад 500 пігулок наркотичних препаратів. Виявилося, наркотики зловмисник отримав в Одесі за рецептами лікарів-наркологів, за програмою замісної підтримувальної терапії для хворих з опіоїдною залежністю. В ході розслідування з’ясувалося, що ці препарати придбали незаконно.

 

25 червня працівники управління протидії наркозлочинності ГУНП в Дніпропетровській області, під процесуальним керівництвом прокуратури, провели низку обшуків. До заходів долучилися працівники слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області і поліцейські управління протидії наркозлочинності Одеської області. Під час обшуків правоохоронці вилучили понад 4,3 тисячі препаратів замісної терапії, зокрема метадон, «Бупренорфін» та «Еднок». За інформацією поліції, головна лікарка протитуберкульозного диспансеру та медичні сестри кабінету замісної підтримувальної терапії порушували встановлені правила обліку та відпуску цих препаратів. Зокрема, незаконно видавали препарати людям, які не мали медичних показань та підстав для їхнього отримання.

 

Наразі всі препарати, рецептурні бланки, документацію, чорнові записи та інші речові доказі вилучили. Проводять експертизу. За її результатами прийматимуть рішення про відкриття кримінальних проваджень за статтями 308, 319 та 320 КК України. Медикам може загрожувати до 6-ти років позбавлення волі.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: