Одні рятували, інші рукою махали. У Кривому Розі медики реанімували пенсіонера, який забився головою об бетон

ПРИГОДА
23.12.19 - 12:52

Історію порятунку чоловіка, який впав і вдарився головою об бетонну кришку люка, розказав на своїй сторінці у Facebook активіст Денис Дубов.

Денис написав, що він побачив неподалік свого будинку чоловіка років 60, який лежав в оточенні декількох людей. Пенсіонер упав прямісінько на тротуарі, біля великого бетонного круга, яким місцеві комунальники накрили відкритий колодязь.
«На його лобі і переніссі була напівкругла рана – слід від удару об бетон, - розповів Денис. - Очі були відкриті. Хлопці, які стояли поруч, вже викликали швидку і скаржилися на людей, які просто пройшли повз. Скільки чоловік тут пролежав, вони не знали.

 

Тим часом постраждалий ширше відкрив очі і почав швидко синіти. За хвилину приїхала швидка, 25 бригада. Прудко вискочивши з машини, бригада обступила чоловіка: «Все! Пульсу немає». «Як нема пульсу? Але ж він був нещодавно! Я сам його намацав», - закричав один з хлопців, який і викликав медиків. Почувши це, медики миттєво почали надавати першу допомогу - штучне дихання, масаж серця, уколи адреналіну, ендорфіну, запустили дефібрилятор. Так продовжувалося більше 20 хвилин. Пульс відновлювався й зникав. На прохання лікарів, ми своїми телефонами робили їм максимально можливе освітлення. Медики казали: «Нумо, чоловіче, дихай!» І він почав дихати. Ми швидко завантажили постраждалого на ноші, у швидку. Хочеться вірити, що в нього все буде гаразд».

 

Але найбільше у цій ситуації Дениса обурила байдужість і черствість тих, хто пройшов повз чужу біду.  
У процесі реанімації деякі перехожі навіть кидали репліки: «Та шо ви з ним возитеся?», «Він давно помер!».

 

Неприйнятною практикою вважає криворіжець і використання громіздких бетонних люків, об які люди можуть травмуватися. А щодо роботи криворізьких медиків, то її активіст назвав героїчною і гідною вдячності.

 

«Люди, допомагайте одне одному! У будь-який момент ви можете опинитися на місці людини, якій потрібна допомога», - підсумував велолюбитель.

 

Фото Дениса Дубова.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: