Один рік умовно отримала криворожанка, яка двічі проголосувала на виборах Президента

КРИМІНАЛ
13.05.19 - 10:23

Як ми повідомляли, під час першого туру виборів Президента України, 31 березня жінка двічі скористалася своїм правом волевиявлення. Жовтневий районний суд призначив їй покарання у вигляді одного року умовного ув’язнення, - повідомляють у прес-службі суду.

Жовтневий районний суд затвердив угоду про визнання криворожанки винуватою у незаконному голосуванні більше одного разу (частина 1 статті 158-1 КК України).

За результатами судового розгляду встановили, що 31 березня близько 14:30 обвинувачена використала свою можливість голосувати за місцем свого перебування – у квартирі. Але цього ж дня, близько 18:00, вона прийшла на виборчу дільницю, де повторно проголосувала.

Обвинувачена повністю визнала свою вину у правопорушенні та уклала з прокурором угоду про визнання її винною. За умовами такої угоди, прокурор із обвинуваченою узгодили їй покарання у вигляді одного року обмеження волі з випробувальним терміном в один рік.

Нагадаємо, за статтею 3 закону «Про вибори Президента України», кожний громадянин України має один голос. Виборець може використати право голосу тільки на одній виборчій дільниці, де він включений до списку.
У прес-службі суду додали, що вирок не набрав законної сили та його можна оскаржити у Дніпровському апеляційному суді протягом 30-ти днів з дня його проголошення.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: