Один випав з вікна, інша повісилась. Учора у Кривому Розі звели рахунки з життям двоє пенсіонерів

СОЦІУМ
25.10.19 - 14:13

Учора в двох районах міста сталися суїциди. У Довгинцівському районі ввечері вистрибнув з вікна будинку по вулиці Промисловій літній чоловік, а в Металургійному - у квартирі повісилася жінка.

«З 6-го поверху випав 70-річний чоловік, він помер на місці. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України з додатковою позначкою «самогубство», – прокоментувала нашим журналістам інспекторка відділу моніторингу КВП Оксана Лєсонєн.

 

Того ж дня у квартирі по вулиці Володимира Бизова повісилася жінка 1947-го року народження. За цим фактом також відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України з додатковою позначкою «самогубство».

 

Як ми вже писали, днями неподалік КРЕСу чоловік стрибнув із 4-го поверху. Його ушпиталили до «тисячки», він зараз перебуває в реанімації. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за доведення до самогубства. За два дні потому  на мікрорайоні 4-й Зарічний чоловік викинувся з 9-го поверху, помер на місці.

 

Психологи зазначають, що восени справді зростає тенденція до думок про самогубство.

 

«Але це не свідчить про те, що лише восени люди думають покінчити з життям. Навіть якщо людина не самотня, у неї є друзі, знайомі, родичі, люди-суїциденти в основному одинокі, або думають так. Їм дуже важко знайти людину, якій можна довіряти.

 

Причини, насправді, бувають різні. Хтось хворіє на складні, невиліковні хвороби, про які іноді не можна нікому розповісти.  Можливо, онкозахворювання, коли людина дізнається про свій діагноз і неможливо впоратись з такою хворобою. Хтось може збанкрутіти, когось звільняють з роботи. Якщо людина нестабільна, то важко впоратись з такою новиною», – розповіла нашим кореспондентам практикуюча психологиня Наталія Добровольська.

 

Тихі й спокійні на вигляд теж можуть думати про самогубство.

 

Буває так, що людина була відкрита, весела, охоча до спілкування, та раптом з нею щось сталося і вона закрилася в собі, стала більш роздратованою, тривожною, дуже запальною, агресивною без причини, або почала різко закінчувати свої важливі справи, прощатися з друзями, роздавати цінні речі. Важливо у цей момент поговорити з людиною і зрозуміти, що з нею відбувається.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: