Офіційно пошлють на мило. Українцям пропонують е-mail адреси від держави

ОФІЦІЙНО
28.07.20 - 10:28

Українцям пропонують разом із паспортами привласнювати офіційні адреси електронної пошти, на які будуть приходити повідомлення від державних органів. Відповідний законопроєкт №3860 зареєстрований у Верховній Раді України.

Листи і повідомлення, надіслані на офіційну електронну адресу, будуть вважати спрямованими і офіційно врученними.

Офіційну електронну адресу в обов'язковому порядку будуть оформлювати для юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців (ФОП), адвокатів, арбітражних керуючих та ін. Також його отримуватимуть компанії, установи, товариства та ФОПи при реєстрації, і реєстрації змін відомостей в ЄДР.

 

Громадянам його даватимуть при першому оформленні паспорта, за їх власним бажанням, через Єдиний портал державних послуг "ДіЯ".

 

Офіційна електронна пошта буде складатися з персонального ідентифікатора, позначки "@" та доменного імені (крім доменних імен, що закінчуються на ".ru"). Для юросіб ідентифікатором стане код згідно ЄДР, для ФОП - реєстраційний номер картки платника податків. Реєструватися така пошта буде відразу в декількох базах даних - в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців, громадських формувань і в Єдиному державному демографічному реєстрі.

 

Листи і повідомлення від державних органів, надіслані на офіційну електронну адресу, отримають статус офіційно спрямованих і офіційно вручених. Вони не потребуватимуть додаткового документального підтвердження їх направлення тощо. За відсутності офіційної адреси листи, як і раніше, відправлятимуть поштою.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: