Оновлена "Дія". Які функції з'являться у 2021 році?

КОРИСНО
22.01.21 - 9:55

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував нові цифрові проєкти та сервіси, які запустить Мінцифра в першому кварталі 2021 року, – повідомляє пресслужба Міністерства та Комітету цифрової трансформації України. 

Серед нових сервісів — Дія ID, зміна місця проживання, будівельні послуги класів СС2 та СС3, податкові онлайн-послуги, електронний медичний висновок та автоматична реєстрація бізнесу. 

 

Дія ID — сучасний цифровий підпис, який полегшить українцям отримання послуг в онлайні. У смартфоні за декілька кліків можна буде отримати КЕП. Ви зможете підписувати документи у смартфоні, отримувати адміністративні та фінансові послуги.

 

Також буде доступна зміна місця реєстрації онлайн. Для цього ще наприкінці 2020 Уряд ухвалив постанову, яка впроваджує експериментальний проєкт з реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання в електронному форматі.

 

На портал Дія додадуть нові будівельні онлайн-послуги — початок виконання будівельних робіт та введення в експлуатацію об’єктів класу СС2 та СС3. 

 

Крім того, з'явиться автоматична реєстрація бізнесу — автоматична реєстрація послуг для ФОП онлайн. Уже готуються відповідні зміни до законодавства про реєстрацію ФОП без участі реєстратора. 

 

У 2021 році Мінцифра впровадить електронний лікарняний. Він замінить паперовий лікарняний на електронний листок непрацездатності. 

 

 

Вже скоро з'являться податкові онлайн-послуги. Буде оптимізовано та переведено в Дію послуги кабінету платника податків.

 

Для запуску усіх цих сервісів Мінцифра розробила методологію та синхронізувалася з командами, щоб покращити кожен проєкт.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: