Операція "Евакуація". Літак з українцями із Китаю прийме аеропорт «Бориспіль", а не "Львів"

ВАЖЛИВО
19.02.20 - 9:03

Літак з евакуйованими з Китаю українцями перенаправили у «Бориспіль». Борт авіакомпанії SkyUp приймуть в аеропорту «Бориспіль», а не «Львів», як повідомлялося раніше, - Главком.

Згідно з онлайн-табло SkyUp, рейс PQ7302 вилетить з Уханя у четвер, 20 лютого, та здійснить посадку в Алмати приблизно о 04:05 за місцевим часом. О 05:05 літак вилетить до України. Його прибуття до аеропорту Бориспіль очікують о 08:05. 

 

Рейс з Києва до Алмати відправиться о 02:50 19 лютого. Для евакуації українців зафрахтували Boeing 737−700.

Нагадаємо, раніше Зоряна Скалецька у відеозверненні заявила, що найстрашніший вірус у світі – це паніка і закликала не поширювати чутки та фейки, а перевіряти інформацію на сайтах Міністерства охорони здоров’я та Центру громадського здоров’я України.

 

Голова МВС Арсен Аваков озвучив план евакуації українців із Китаю.

 

За словами Міністра, на борт літака після медичного контролю візьмуть тільки тих людей, у кого температура тіла не перевищуватиме 37,2 °C.

«Українці до літака в Ухані прибудуть у зазначений час у супроводі китайських спеціалістів. На жаль, ті, у кого температура буде вищою 37,2 °C, не полетять на літаку, тому що у них ризик захворювання коронавірусом вищий. Ці люди в супроводі консула будуть відправлені до місцевої китайської лікарні, де проходитимуть відповідне лікування», – пояснив Арсен Аваков.

 

Кожен пасажир, евакуйований українським літаком, до посадки підписуватиме інформовану добровільну згоду на проведення ізоляції та спостереження за станом здоров'я, діагностику й лікування. У разі відмови – людина не евакуюватиметься.

 

На борту літака люди отримають відповідні засоби гігієни та медикаменти.

Крім того, на борту буде 16 осіб екіпажу, поліцейський, два лікарі, медсестра, військовий, працівник консульства, які добровільно погодилися забезпечити порядок та процес перельоту. Всі вони пізніше разом з евакуйованими громадянами будуть проходити обсервацію.

 

Міністр повідомив, що літак з Уханя прибуде в Україну на спеціальну санітарну смугу, а пізніше пройде спеціальну дезінфекцію.

 

Увесь екіпаж та громадяни у супроводі правоохоронних органів відбудуть на спеціальному транспорті у визначене місце для проходження 14-денної обсервації.

Арсен Аваков розповів, що всі відходи будуть утилізовані в спеціальний спосіб, і вони не будуть потрапляти у загальну каналізацію. Самі каналізаційні стоки в обов’язковому порядку все одно будуть дезінфіковані. Відходи, які неможливо спалити – будуть проходити процедуру обеззараження.

 

Крім того, неподалік місця обсервації буде розгорнутий штаб сил Нацгвардії і ДСНС. Після завершення терміну перебування на карантині, людей відпустять, якщо не буде негативних показань лікарів.

 

На борт, окрім українців, візьмуть також іноземних громадян, зокрема Росії, Білорусі, Нідерландів, Аргентини та інших країн, за евакуацію яких держави заплатять Україні.

 

Місце, в якому розмістять українців, урядовці не називають.

Як ми писали, на Львівщині та на Обухівщині почалися протести місцевих мешканців через чутки про відкриття там карантину для українців з Китаю.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: