Особиста неприязнь до української влади. У Харкові затримали серійного псевдомінера-айтішника. Відео

КРИМІНАЛ
04.02.22 - 16:41

Служба безпеки України викрила та затримала громадянина, який відправляв анонімні електронні листи про фейкові замінування державних установ.

Псевдомінером виявився ІТ-спеціаліст. Його затримали за місцем проживання після чергового повідомлення про мінування.

 

Співробітники СБУ встановили, що 39-річний харків’янин протягом грудня 2021 року відправив щонайменше 14 анонімних повідомлень про замінування. Серед об’єктів були Харківська облдержадміністрація, суд, аеропорт, залізничні та автомобільні вокзали.

 

Як повідомили в прес-службі СБУ, мотивом чоловіка була «особиста неприязнь до української влади, а також до правоохоронних та судових органів».

 

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за ст. 259 ККУ «Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, вчинене повторно». Крім того, правоохоронці перевіряють причетність чоловіка до співробітництва з іноземними спецслужбами.

 

Псевдомінеру загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років. Також зловмиснику доведеться компенсувати десятки тисяч гривень державним та комерційним установам, що зазнали збитків від його протиправних дій.

 

Нагадаємо, сьогодні на пошту СБУ надійшло чергове повідомлення про замінування всіх навчальних закладів Кривого Рогу.

 

 


Джерело: СБУ.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: