Останнє слово. Справа "криворізького маніяка" наближається до вироку

РЕЗОНАНС
31.07.20 - 13:05

У Жовтневому районному суді добігає кінця судовий процес над так званим "криворізьким маніяком" - чоловіком, якого звинувачують у зґвалтуваннях і вбивствах жінок.

На засіданні 30 липня відбулися судові дебати, обвинуваченому надали останнє слово.

 

Перед тим, колегія суддів завершила дослідження відеоматеріалів тривалістю близько 17 годин, допитала обвинуваченого і надала йому час підготуватися до останнього слова.

 

Наступного засідання колегія суддів, ймовірно, оголосить вирок "маніяку".

 

Нагадаємо, йдеться про напади, зґвалтування, пограбування і вбивства молодих жінок у Кривому Розі, які тривали у нашому місті навесні-влітку 2018 року. 

Серія жахливих злочинів викликала неабиякий резонанс у суспільстві. Тоді було скоєно 6 нападів на дівчат та жінок віком від 18-ти до 38-ми років. За словами поліції, зловмисник нападав ззаду, бив по голові, ґвалтував у неприродний спосіб і грабував своїх жертв. Дві жінки були ним убиті (задушені).

 

На допомогу місцевій поліції в розшуку маніяка залучали фахівців зі столиці, і ось влітку 2018 року криворізькі правоохоронці заявили, що затримали підозрюваного у серії цих злочинів – громадянина Б. Психіатрична експертиза визнала його осудним. Криворіжця обвинувачують за 5 статтями: «Умисне вбивство», «Закінчений замах на зґвалтування», «Зґвалтування», «Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом» і «Розбій».

 

Судовий розгляд здійснюється у закритому режимі, оскільки справа пов’язана зі злочинами проти статевої свободи та статевої недоторканності особи.

Деталі резонансних злочинів ми повідомляли тут.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: