Парламент підтримав законопроєкт криворізького нардепа про збільшення штрафів за перевезення дітей

ОФІЦІЙНО
29.10.19 - 16:16

Сьогодні Верховна Рада підтримала законопроєкт депутата від Кривого Рогу Дмитра Шпенова про збільшення штрафів за неналежне перевезення дітей в автомобілі. За нього проголосували 332 нардепи.

Згідно з документом, пропонують встановити штраф за порушення правил перевезення дітей на рівні 30-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто у розмірі 510 гривень, а за повторне правопорушення – 50 неоподатковуваних мінімумів, тобто 850 гривень.

 

Законопроєкт має на меті створення належної безпеки перевезення дітей завдяки встановленню адміністративної відповідальності за порушення.

 

Сам народний депутат так прокоментував свій законопроєкт: "Багато хто коли-небудь бачив маленьку дитину на пасажирському сидінні? Навіть на руках у батьків? Згідно зі статистикою, 54 % дитячої смертності трапляється саме через безвідповідальне ставлення до безпеки".

 

Відповідно до законопроєкту, пропонують внести до Кодексу України про адміністративні правопорушення такі зміни:

 

1) статтю 121 доповнити частинами 10-ою та 11-ою, у яких встановлюють адміністративну відповідальність за порушення правил перевезення дітей та за вчинення такого правопорушення повторно протягом року відповідно;

 

2) покласти на органи Національної поліції обов’язок розглядати справи про адміністративні правопорушення, передбачені у частинах 10-ій та 11-ій статті 121 КУпАП (зміни до частини першої статті 222).

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: