Передумали. Рада повернула «пакунок малюка» замість грошової виплати

ВАЖЛИВО
30.09.20 - 14:11

Верховна Рада повернула надання одноразової натуральної допомоги, так званий «пакунок малюка», замість грошової допомоги у 5 тисяч гривень. Нововведення проіснувало трохи менш як місяць.
 

Законопроєкт підтримали 264 депутати.

 

«Пакунок малюка» будуть видавати у пологовому будинку або відділенні, перинатальному чи неонатальному центрах. Якщо у закладі пакунку немає, то батьки мають подати заяву на бебі-бокс до місцевого підрозділу соцзахисту. Отримати допомогу батьки можуть упродовж 30 днів після народження дитини.

 

Нагадаємо, бебі-бокс містить необхідні для малюка речі: пелюшки, підгузки, вологі серветки, ковдру, рушник, дитячий крем.

 

Перші пакунки мають надійти батькам із 1 грудня. А з 1 липня 2021 року батьки зможуть обирати: отримати «пакунок малюка» чи грошову виплату.

 

Нагадаємо, «пакунок малюка» запровадили у 2018 році, але в липні 2020 уряд вирішив замінити його на грошову виплату у 5 тисяч гривень. Зміни набули чинності з 1 вересня. 

 

Проте, депутати вважають, що «пакунок малюка» у натуральному вигляді допоможе родинам не тільки заощадити гроші, а й зберегти час на догляд за дітьми. Кажуть, що при монетизації пакунка не вийде купити стільки ж товарів аналогічної якості.

 

Просили повернути саме натуральну допомогу і в ЮНІСЕФ. Там наголошували, що ця програма універсальна для всіх родин, незалежно від їхнього соціально-економічного статусу.

 

Джерело – Громадське.

 

Фото з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: