Перший – пішов! У Кривому Розі перевірку пожежної безпеки розпочали з готелю «Центральний»

ВАЖЛИВО
04.09.19 - 16:40

Як ми вчора писали, на Дніпропетровщині почалися масові перевірки пожежної безпеки у готелях та санаторіях у зв’язку із нещодавньою трагедією в одеському закладі, яка забрала 9 людських життів.

Не оминули рейди і Кривий Ріг. Сьогодні відбувся перший з них – у готелі «Центральний» в Покровському районі.

 

Серед перших недоліків – місце розташування вогнегасників у коридорах готелю. Один із них розміщено за шторою, в непомітному для людей місці.

 

За словами ДСНСників, повинна бути позначка, де саме знаходяться засоби пожежогасіння. Крім того, вогнегасник повинен висіти на кронштейні, щоб відстань від його основи до підлоги складала півтора метри.

 

Також фахівці перевіряли паління в приміщеннях готелю, наявність планів евакуації у номерах і на поверхах, стан пожежної сигналізації, евакуаційних шляхів, систем протипожежного водопостачання та електрогосподарства. За деякими з них готель іспит провалив.

 

«Було виявлено вогнегасник без спеціального розтрубу, також порушення зі шляху евакуації – були захаращені. Не без порушень, але вони виконувані», – зазначив старший інспектор 12-ої ДПРЧ Олександр Коринєв.

 

"Центральний" може прийняти в середньому до 60-ти постояльців. Завдання персоналу, а це щонайменше 10 осіб – володіти знаннями пожежної безпеки.

 

В готелі обіцяють – роботу над помилками виконають.

 

«Додатково проведемо інструктажі з персоналом, оскільки нечітко відповідають на поставлені питання, і приймемо іспити», – пообіцяв інженер з технічного нагляду готелю "Центральний" Микола Ткаченко.

 

У планах криворізьких рятувальників – перевірка ще одного міського готелю. Загалом на Дніпропетровщині проінспектують понад дві сотні об'єктів.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: