Підкупивши правоохоронців, банда обкрадала вагони на Дніпропетровщині та Запоріжжі

КРИМІНАЛ
22.06.21 - 10:14

Правоохоронці викрили злочинну організацію, яка тривалий час розкрадала майно «Укрзалізниці» на території Дніпропетровської та Запорізької областей, - повідомляє обласна прокуратура.

 

За даними слідства, до складу банди входили понад 30 осіб, у тому числі працівники поліції.

 

Створила організацію 54-річна мешканка Запорізької області у 2020 році, залучивши свого чоловіка, працівників воєнізованої охорони Регіональної філії «Придніпровська залізниця» та співробітників Національної поліції, які за хабарі ґарантували безперешкодне скоєння злочинів та непритягнення винних осіб до кримінальної відповідальності. 

 

Члени групи крали вугілля, металопрокат та інше майно «Укрзалізниці», проникаючи до залізничних вагонів на перегонах Запорізької та Дніпропетровської областей. Отримані від збуту кошти зловмисники розподіляли між собою. За час свого існування з вересня 2020 року, злочинна організація спричинила підприємству збитки у понад 1,3 млн грн.

 

16 червня правоохоронці провели обшуки за місцем мешкання та роботи фігурантів, вилучили вантажну техніку, мобільні телефони та речі, які підтверджують злочинну діяльність.

 

Наразі організаторці групи та 7 учасникам повідомлено про підозру у скоєнні злочинів. Кримінальні правопорушення інкриміновані і двом інспекторам одного з відділень Бердянського районного відділу поліції ГУНП у Запорізькій області та співробітнику СП «Дніпровський загін воєнізованої охорони» РФ «Придніпровська залізниця».

 

Досудове розслідування триває. Розшукують інших членів злочинної організації.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: