Підмінили SIM-картку - відсидять 8 років? Криворізькі шахраї ошукали людей на півмільйона гривень

КРИМІНАЛ
20.09.19 - 17:40

У Кривому Розі група шахраїв підмінила SIM-картку клієнта банку та викрала з його грошового рахунку близько 525 тисяч гривень, – йдеться у постанові Кіровського суду Дніпра.

31 липня 2018 року о 23:20 зловмисник разом із товаришем зателефонували до контакт-центру ПрАТ «ВФ – Україна» та попросили закріпити номер оператора Vodafone іншої людини за SIM-карткою номера, спеціально придбаною для злочину, вказавши отримані незаконно секретні дані. За допомогою комп’ютерної техніки, через інтернет-сервіс «My Alfa-Bank», застосовуючи шкідливе програмне забезпечення, шахраї змінили пароль входу до облікового запису особистого кабінету потерпілої та отримали доступ до управління картковими рахунками, відкритими на ім`я клієнтки «Альфа-Банку».

 

Надалі, без відома потерпілої та працівників «Альфа-Банку», збільшили кредитний ліміт за картковими рахунками, та здійснили переказ коштів на інший рахунок на загальну суму 396 038 гривень.

 

Також вони заволоділи та розпорядились за власним розсудом коштами  «АКЦЕНТ-БАНКу», отримавши доступ до управління картковим рахунком іншого потерпілого, після чого переказали на рахунки, відкриті у «Укргазбанк» та «Ощадбанк», 128607 гривень.

 

У ході досудового розслідування, 13 серпня цього року провели обшук за місцем мешкання шахраїв, де вилучили платіжну картку «АКЦЕНТ-БАНК», яку зловмисники використовували у своїй злочинній діяльності, та інші речі.

 

Слідчі отримали доступ до банківських рахунків і дозвіл на проведення експертизи. Зловмисникам може загрожувати до 8-ми років позбавлення волі за статтею 185 КК України - крадіжка.

 

Як ми вже писали, кіберполіція затримала організаторку групи, яка займалася викраденням грошей з банківських рахунків українців. Працівники кіберполіції за участі служби безпеки «Альфа-Банк» встановили, що до складу групи входили четверо мешканців Кривого Рогу.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: