Підсудним у справі Аміни Менго надали останнє слово. Що сказало подружжя?

ЕКСКЛЮЗИВНО
20.01.22 - 15:42

У Дзержинському райсуді Кривого Рогу сьогодні нетерпляче очікували на вирок у резонансній справі Аміни Менго - 6-річної дитини, спалені рештки якої знайшли ще 2017 року затопленими у водоймі.

На засідання з'явилися всі учасники процесу, крім прокурора Олексія Пустоварова та Елли Менго - бабусі Аміни, визнаної постраждалою стороною.

 

Але довгоочікуваний вирок сьогодні так і не пролунав. Натомість підсудним - прийомними батькам Аміни, яких звинувачують у нарузі над її тілом, - дали останнє слово.

 

Як повідомляють наші журналісти, першою слово надали підсудній К. Вона заявила, що слідчі дії у справі вважає "очевидно недопустимими" (обшуки без санкції тощо), отриманими з порушеннями та сумнівними. Обвинувачена висловила переконання, що "суд перебуває під тиском громадськості і увагою телекамер". Наостанок підсудна попросила виправдати її.

 

Наступним виступив її чоловік, обвинувачений К. Він був небагатослівним: назвав матеріали справи "недійсними" і попросив суд його виправдати.

 

Суддя Наталія Вікторович оголосила, що йде до нарадчої кімнати і наступне засідання призначає на 24 січня.

 

Як ми писали, на справедливий вирок криворізька громадськість та ЗМІ чекали ще наприкінці 2021 року, але тоді прокурори Олексій Пустоваров та Олена Велегура подали клопотання про надання їм додаткового часу на те, щоб змінити обвинувачення і погодити це з керівництвом.

 

То коли ж ми, нарешті, почуємо вирок у цій гучній справі, яка так вразила і приголомшила криворіжців, і яку розглядають вже п'ятий рік?

 

Нагадаємо, про зникнення 6-річної Аміни у Кривому Розі стало відомо у червні 2017 року. Прийомні батьки, які виховували дівчинку, заявили правоохоронцям, що вона щезла - вийшла з машини на залізничному вокзалі та назад не повернулась. Дитину намарне шукали поліція й волонтери.

А згодом криворіжців вразила шокуюча новина - тіло дівчинки нібито розчленували й спалили в духовці її прийомні батьки, а обвуглені рештки в пакеті затопили у водоймі. Влітку 2017-го правоохоронці офіційно підтвердили, що знайдені в річці рештки належать зниклій дівчинці. У нарузі над тілом прийомної дочки поліція підозрює прийомних батьків. Чоловіка й дружину звинувачують за ч. 3 ст. 297 (Наруга над тілом загиблого) ККУ, а також за ст. 383, 384 (Завідомо неправдиві показання) ККУ. 

 

Те, що залишилось від маленької дівчинки, поховали 2 червня 2020 року, за три роки після віднайдення її обвуглених решток та проведення численних експертиз.

До слова, причини смерті дитини і досі залишаються не відомими...

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: