Підтримуємо Херсонщину: криворізький театр «Академія Руху» взяв участь у фестивалі «Мельпомена Таврії»

КУЛЬТУРА
11.06.22 - 17:52

Сьогодні, в межах 24-го Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії», Криворізький академічний міський театр музично-пластичних мистецтв «Академія Руху» представив пластичну драму «Співи сонця і тіні» у двох частинах -  «Сумний вальс» та «Сліпі» за мотивами драматичних творів Моріса Метерлінка та музичних творів Яна Сібеліуса.

Через російську окупацію батьківщини фестивалю - Херсона - цьогоріч «Мельпомена Таврії» проходить у зміненому форматі: з 10 по 19 червня театри з 25 міст і 7 країн показують конкурсні вистави онлайн або офлайн на своїх майданчиках. Уперше братимуть участь США і Японія.

 

Криворізька «Академія Руху» бере участь у фестивалі ще з 2001 року. 

 

«Сьогодні своєю участю ми хочемо в першу чергу підтримати нашу Херсонщину і наш любий фестиваль. «Мельпомена Таврії» у Херсоні збирала аншлаги. Туди завжди везли кращі твори. Там проходили творчі майстерні, зустрічі драматургів, читання п’єс, завжди дуже цікаво було. Херсон – це культурний центр. Тож нині наша участь – це передусім підтримка», - зазначила директорка театру «Академія Руху» Антоніна Бєльська.

 

Сьогодні у залі «Академії» - криворіжці й переселенці. Також, для участі у заході, до Кривого Рогу завітала членкиня експертної ради фестивалю, народна артистка України, лауреатка Шевченківської премії Лариса Кадирова – солістка театру ім. Івана Франка. 

 

На виставу завітали й подружжя акторів-переселенців з Херсона  - Руслан і Марина Вишневецькі. Як і багатьом херсонцям, родині довелося тікати з рідного міста від війни. Дружина – родом з Кривого Рогу, розповідає Руслан. Тож вирішили приїхати сюди, до її батьків.

 

«Виїжджали дуже важко, декілька днів. Вдалося лише з 5-ої спроби. Але там залишатися вже просто неможливо було. У нас маленький син. Тому вирішили поїхати у безпечне місце», - поділився Руслан.

 

Завдяки фестивалю актори давно знайомі з нашими «академіками». Приїхавши до Кривого Рогу, подружжя законтактувало з колегами і тепер планує подальшу співпрацю.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: