Пішов з життя відомий у Кривому Розі хореограф, керівник народного ансамблю танцю "Гірник" Володимир Брейман

ЖАЛОБА
14.01.20 - 13:17

Пішов з життя засновник і багаторічний, незмінний керівник народного ансамблю танцю "Гірник" Палацу культури "Мистецький" (колишній імені Артема) Володимир Єфимович Брейман.

За два тижні, 27 січня, йому б виповнилося 80 років. 

 

Володимир Єфимович був видатним педагогом, фахівцем високого штибу, людиною, яка подарувала "путівки в життя" багатьом танцюристам і хореографам.

 

Він насамперед виховував у них людину, а вже потім навчав мистецтва танцю.

 

"Зовсім юним, у 16 років, Брейман втік із дому через кухонну кватирку, щоб вступити до театрального на хореографічний відділ. І він це зробив. Кватирка залишилась усе там же, а його з нами вже немає", - пригадує племінниця Володимира Єфимовича.

 

Колектив під керівництвом Володимира Бреймана став яскравою візитівкою Кривого Рогу на численних фестивалях та зарубіжних конкурсах.

 

Криворізьким танцюристам та їх хореографу аплодували глядачі Франції, Мальти, Греції, Туреччини та інших країн.

 

"Більше не б'ється серце Маестро. Вам велика подяка вам, Майстре, і нескінченні оплески. Гучні, чесні, заслужені, бурхливі, чоловічі - такі, яким було вся ваше життя. Життя Справжнього Людини", - зі скорботою згадує педагога директор Палацу культури Сергій Мігуша.

 

Усі, хто близько знав майстра хореографії, називають цю втрату дуже важкою.

 

"Людина багатьох талантів, з величезним добрим серцем! Вічна пам'ять танцюристу, хореографу, вчителю, організатору, Людині з великої літери", - висловлюють свій сум криворіжці.

 

"З його смертю відходить ціла епоха хореографічного Кривбасу, - вважають колеги. - Володимир Єфимович зробив значний внесок у життя міста, тисяч людей, виховав добрими й порядними кілька поколінь! Дякуємо за творчість, за те, що наша юність минула у спілкуванні з ним. Схиляємось перед його талантом і блискучими хореографічними постановками".

 

Редакція ТРК "Рудана" висловлює співчуття рідним померлого.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: