Плануєте поїздку потягом? Яка ситуація нині на Укрзалізниці?

КОРИСНО
23.06.22 - 10:28

З початком війни Укрзалізниця почала працювати в умовах надзвичайного стану. Рятуючись від війни, мільйони українців їхали евакуаційними потягами до безпечних місць. Та протягом останніх двох місяців ситуація докорінно змінилася. Кількість пасажирів зменшилася. Онлайн-сервіс і замовлення квитків наперед повернули комфорт у залізничні перевезення.

«Зараз ми вже можемо прогнозувати свій рух. Наразі залишився один евакуаційний рейс, без квитків, для евакуації людей з Донбасу. Це щоденний рейс з Покровська. Решта квитків продаються з глибиною продажу на 14 днів. Також є винятки для низки рейсів, які продаються за 20 днів, зокрема це міжнародні рейси - Київ-Варшава та інші», - розповів заступник директора Пасажирської компанії "Укрзалізниця" Олександр Шевченко.

 

Переважна більшість пасажирів замовляють квитки дистанційно. На сьогодні це найбільш зручний спосіб.

 

«Онлайн-придбання можливе як через сайт Укрзалізниці, так і в чат-боті УЗ. Там, до речі, квитки навіть дешевші. Можна замовити квитки і в Вайбері або Телеграмі. Також триває робота над запуском нового застосунку. Це буде ще один крок до діджиталізації УЗ», - зазначили  у залізничній компанії.

 

Через ці ж онлайн-ресурси тепер знову можна й повертати квитки. Хоча відсоток повернень, зважаючи на обмежену кількість маршрутів зі станції, - невисокий. 

 

Наприклад, у Кривому Розі вагон, що прямує до Львова, заповнюється наполовину, а вже після Знам'янки - у ньому аншлаг, - розповіла провідниця Ольга.

 

Залізничний вокзал "Кривий Ріг-Головний" обслуговує нині два маршрути. Пасажирам пропонують дістатися прямим потягом до столиці та транзитним - до Львова. Цей потяг прямує через наше місто із Запоріжжя.

 

Криворіжці кажуть: ажіотажу на залізниці нині немає, квитки є.

 

«Я поїхав на Червону, без проблем придбав квиток. Думав, що продають десь за місяць, а виявляється, можуть продати і за 10 днів. Я взяв білет до Львова», - розповів містянин. 

 

«Ми за 2 чи 3 дні купили квиток через приват-24, там тільки вбили запит, всі місця є: і люкс, і купе, і плацкарт, з білизною. Буквально якісь 2 хвилини, роздрукували і все», - поділились пасажири.

 

Зважаючи на ситуацію в країні, Укрзалізниця розглядає можливість поступового розширення залізничного сполучення між містами.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: