Побачили яму – відправте фото. В Україні створили карту, де можна поскаржитися на стан доріг

АКТУАЛЬНО
28.02.20 - 10:49

Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) представило інтерактивну карту, за допомогою якої можна онлайн подавати скарги на стан доріг і отримувати інформацію про хід виконання заявки, - повідомляє УНІАН.

«У нас 45 тис. км доріг, їх обслуговують десятки підрядних організацій. Таку кількість кілометрів дуже важко самостійно контролювати. Тому ми зробили такий інструмент як інтерактивна карта, за допомогою якої люди зможуть залишати скарги. А підрядники нашої служби отримуватимуть цю інформацію», - сказав голова Укравтодору Олександр Кубраков під час презентації інтерактивної карти.

 

За його словами, система працює в тестовому режимі, вже отримали перші 400 скарг з фотографіями проблемних ділянок доріг, і на них вже відреагували служби з підрядних організацій. Кубраков зазначив, що час реакції на скаргу залежить від проблеми. Якщо це ремонт дороги, то буде потрібно більше часу, якщо це питання сміття на узбіччі - то набагато менше часу. Директор ДП «Укрдорзв'язок» Вадим Горюшко сказав, що платформа дасть змогу здійснювати ефективну диспетчеризацію.

 

«Ми зробили систему, яка дасть змогу всім користувачам наших доріг інформувати нас через вебсистему або колцентр, і таким чином можна швидко розширити комунікаційні можливості нашої організації і розуміти, що відбувається на наших дорогах і які наслідки ми повинні обробляти», - пояснив він.

 

Горюшко зазначив, що українці матимуть можливість подивитися карту ремонтів різних ділянок доріг, у тому числі те, що планують зробити. Карта також дасть змогу побачити інформацію про сервіси на дорозі. Зокрема, пункти обігріву, паркінги для навантажених автомобілів, бази реагентів, які забезпечують безперервний рух у період засніженості. А також аварійно-небезпечні ділянки, тобто де найбільша концентрація ДТП.

 

Для того, щоб залишити скаргу або звернення, користувач може зайти через Facebook або зареєструватися через електронну пошту. Користувач завантажує фотографію ситуації і одним кліком відправляє її.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: