«Почуйте голос шахтарів!» Флешмоб від дітей на підтримку гірників

РЕЗОНАНС
22.09.20 - 15:41

Вже 20-ту добу триває акція протесту шахтарів. Наразі 139 протестувальників залишаються під землею. Сьогоднішні перемовини між адміністрацією КЗРК та представниками шахт «Октябрська», «Родіна», «Тернівська» і «Гвардійська» завершились через 5 хвилин після початку.

Шахтарі озвучили свої компромісні вимоги – підняття заробітної плати на 30%. Не отримавши позитивної відповіді від представників керівництва комбінату, гірники повернулися в шахту. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомляє Михайло Волинець, голова Конфедерації вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників.

 

Також Волинець повідомив, що доки триває підземний протест гірників КЗРК, наземні мітинги у Кривому Розі та Києві, сім’ї шахтарів розпочали флешмоб на підтримку своїх рідних.

 

Діти фотографуються з плакатами на кшталт “Я - донька шахтаря. Почуйте голос шахтарів!”

 

«Розгортається справжня підземна війна. Ні адміністрація, ні влада, ні власники не бажають зняти шори і подивитися, що там за межею, але з будь-якої тупикової ситуації завжди є вихід», - наголосив Волинець.

 

За даними аналітичної системи YouControl, минулого року підприємство «ПАТ КЗРК» отримало виручку в розмірі 6 млрд 500 млн грн, однак працівники отримують мізерні зарплати, і підприємство роками накопичує борги перед шахтарями, тоді як менеджмент підприємства отримує мільйонні зарплати. 

 

Так, Дмитро Шевчик, один із топ-менеджерів групи Метінвест, яким частково належать шахти, щомісяця отримує зарплату у понад один мільйон гривень. Відповідно, щорічно це майже 12,5 мільйонів гривень.

Сьогодні криворізькі шахтарі записали відеозвернення до Президента України. Гірники шахти «Жовтнева» закликали Володимира Зеленського нарешті звернути увагу на те, що майже три тижні криворізькі шахтарі перебувають під землею, вимагаючи безпечних умов праці та гідної зарплати.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: