Погрози, грабіж та незаконне позбавлення волі: у Кривому Розі триває розгляд справи шахраїв-аферистів

КРИМІНАЛ
29.03.19 - 14:48

Десятків тисяч гривень не дорахувалися криворіжці, які зверталися за допомогою до двох братів. Чоловіки організували фінансову аферу: обіцяли вирішити грошові проблеми клієнтів, а натомість на їхні  імена брали кредити в банку.  

Два роки тому аферистів, які діяли у Кривому Розі майже 10 років, затримали. Але судові засідання у цій справі тягнуться й досі.

 

«У 2016 році мені терміново потрібні були гроші. Побачила у магазині на 95-му кварталі оголошення про кредити. Підійшла, пообіцяли допомогти. Ксерокопії документів і мою банківську карту взяли, але в кредиті відмовили. Я вийшла з магазину і забула про них. А через кілька місяців пришла смс-ка з банку, що маю заплатити відсотки за кредитом, якого я не брала. У банку сказали, що на моє ім’я оформили картковий кредит тоді, коли  подавала в магазині копії своїх документів», - каже постраждала Вікторія.

 

Наразі троє обвинувачених перебувають під вартою. Один - під домашнім арештом. П’ятий співучасник  помер. Після того, як одному з учасників злочинної групи запобіжною мірою обрали домашній арешт, жертвам шахраїв почали погрожувати телефоном. Постраждалі звернулися до міськради. Там створили тимчасову комісію, яка тримає справу на контролі.

 

«Їм пред’явили підозру за фактом шахрайства, грабежів та розбійних нападів, а також за статтею 146 «Незаконне позбавлення волі людини». Зараз відомо про 60 епізодів, у яких були задіяні підозрювані. Будемо доводити їхню  вину та вимагати покарання», - говорить прокурор Криворізької місцевої прокуратури № 2 Сергій Кривдюк.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: