Поки криворіжці скакали по ямах миколаївської траси, керівника Миколаївської САД попалили на великому хабарі

КРИМІНАЛ
03.12.19 - 11:25

Поки ми з вами скаржились на жахливий стан миколаївської траси, скакали по глибоких ямах і розбивали свої автомобілі від Кривого Рогу до Миколаєва, керівник Миколаївської САД "усе поремонтував" за хабар у 300 тисяч гривень і 90 тисяч доларів.

"Детективи Національного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів САП завершили розслідування за фактом отримання 300 тисяч грн неправомірної вигоди керівником Служби автомобільних доріг у Миколаївській області, - повідомляє НАБУ.

 

2 грудня підозрюваному та його захисникам відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення перед складанням обвинувального акта та скеруванням його до суду.

 

Слідство встановило, що у серпні 2019 року посадовець вимагав та отримав 300 тис. грн від приватної компанії за сприяння в перерахуванні їй майже 4,62 млн грн як оплату за фактично виконаний ремонт дороги Н-11 Дніпро-Миколаїв (через Кривий Ріг - ред.).

 

Менше ніж за місяць потому підозрюваний повторно висунув вимогу з одержання частини коштів, сплачених підконтрольною йому державною установою приватному підприємству. Цього разу у сумі 90 тис. дол. США.

 

Під час одержання цієї частини неправомірної вигоди керівника Служби автомобільних доріг у Миколаївській області й затримали «на гарячому».

 

12 вересня 2019 року йому повідомили про підозру у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України).

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: