Поліція Дніпропетровщини припускає, що в руках діток вибухнув гранатометний постріл ВОГ-25

РЕЗОНАНС
03.07.19 - 13:41

Поліція області розслідує обставини вибуху, від якого постраждали шестеро дітей села Пашена Балка. Правоохоронці припускають, що малеча отримала травми під час гри на дитячому майданчику з гранатометним пострілом ВОГ-25.

Нагадаємо, подія сталася 1 липня близько 20:00 на дитячому майданчику у с. Пашена Балка Дніпровського району.

 

Від вибуху поранення отримали 6 дітей віком від 4-х до 16 років. Важких дітей прооперували в обласній лікарні.

 

Обласні ЗМІ повідомляють, що троє постраждалих від вибуху - діти АТОвців.

 

Розслідування ведеться за двома статтями Кримінального кодексу України - ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 264 (недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів).  

 

«Таких злочинів дуже багато, і я хочу, щоб суспільство розуміло, що наші маленькі діти - це наше майбутнє. З початку року Національна поліція вилучила у громадян 1401 гранату. А минулого місяця люди добровільно здали 622 гранати У нас в державі йде війна. Хто про це забув?», – під час брифінгу повідомив Голова Національної поліції України Сергій Князєв.

 

Голова Національної поліції зазначив, що Національна поліція, інші правоохоронні відомства держави проводять комплекс профілактичних заходів, які спрямовані на протидію незаконному обігу зброї в країні. 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»