Політик року - Зеленський, подія року - звільнення бранців: результати соцопитування

СОЦІУМ
23.12.19 - 12:01

Українці вважають президента України Володимира Зеленського політиком 2019 року, а подією року – звільнення українських політичних в'язнів в Росії. - Обозреватель.

Результати соцопитування на цю тему показала група Рейтинг. Відзначається, політиком 2019 року в Україні Зеленського вважає більшість опитаних (47%).

 

Юрія Бойка, Дмитра Разумкова і Юлію Тимошенко називали по 8-10% опитаних.

 

Щодо Петра Порошенка, Віктора Медведчука, Святослава Вакарчука та Володимира Гройсмана – по 5-7%, – відзначили соціологи.

 

Зеленський як політик року отримав підтримку всіх вікових і регіональних груп.

 

Політиків Бойка, Медведчука та Рабиновича частіше вибирали жителі півдня і сходу, Тимошенко – центру і заходу, Порошенка – заходу.

 

"Цікаво, що серед прихильників партій "Європейська солідарність", "Батьківщина" і "Опозиційна платформа – За життя" лідерів цих сил частіше вибирали як політиків року, ніж Володимира Зеленського.

 

А от серед прихильників партії "Голос" Глава держави отримав кращий результат ніж Святослав Вакарчук", – сказано в матеріалі.

 

 

Згідно з результатами опитування, подіями року українці вважають звільнення українських військовополонених моряків та інших політичних в'язнів (48%), а також вибори президента України (44%).

 

Кожен п'ятий вважає подією року відновлення переговорів щодо ситуації на Донбасі в нормандському форматі. 15% – вибори до Верховної Ради, 13% – вихід збірної України з футболу у фінальну частину Чемпіонату Європи з футболу 2020 року.

 

Кожен десятий – зміцнення курсу гривні.

 

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: