Поросла очеретом. У Кривому Розі розчищують берегову лінію річки Саксагань

ЕКОЛОГІЯ
31.05.19 - 11:57

Триває розчищення берегової лінії Саксагані. Уздовж річища розташовані санкціоновані витоки зворотних вод від підприємств. Міська екологічна програма передбачає очищення цими підприємствами берегової лінії у місці витоку. Але не всі промисловці виконують свої зобов’язання вчасно.

Місце витоку зворотних вод від підприємства КРМЗ вщерть заросло очеретом. З цього приводу міське управління екології здійснило виїзне обстеження. Запросили до огляду порушників, представників Покровської райради та громадськості.

 

«Згідно календарного плану підприємства, у 2019 році передбачена розчистка 800 метрів від очерету, і термін виконання 1-го етапу – квітень-травень 2019 року. Але ми спостерігаємо, що ці роботи не виконують. Тому питання розглядатимуть на засіданні робочої групи», – зазначила начальник відділу охорони навколишнього природного середовища міського управління екології Ірина Столярчук.

 

Протягом останніх років КРМЗ у повному обсязі виконував свої зобов’язання щодо розчищення берегів Саксагані, повідомили представники компанії. Теперішню бездіяльність вони пов’язують з погодними умовами.

 

Але в ході обстеження з’ясувались інші факти – витоків виявилось два. Кому належить другий – невідомо. До того ж, струм води у місці витоку від КРМЗ занадто потужний як для одного підприємства. У такій ситуації зволікання з очищенням берега неприпустиме, заявили екологи. Навіть якщо за вимірами показники води від стоків у нормі, їхній застій в очереті може призвести до перевищення допустимих санітарних норм у стократ.

 

Представники Покровської райради та КРМЗ з’ясовують походження несанкціонованих витоків.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: