Повернути наземним сонячним електростанціям «зелений тариф»: Президент Зеленський підписав закон

ВАЖЛИВО
07.08.19 - 17:18

Учора, 6 серпня, Президент Володимир Зеленський підписав закон, який повертає сонячним електростанціям, панелі яких розміщені на землі, право на продаж зайвої електроенергії за «зеленим» тарифом. Відповідний документ опубліковано на сайті Верховної Ради.

Відповідно до закону, домогосподарство може розміщувати сонячну станцію приватних домогосподарств (СЕСд) до 30 кВт як на даху, так і на землі;

 

вирішено питання встановлення відповідно до курсу євро «зеленого» тарифу СЕСд, розташованих на земельних ділянках, які було введено в експлуатацію до набрання чинності закону України № 2712;

 

врегульовано рівень «зеленого» тарифу для об’єктів відновлюваної енергетики потужністю до 150 кВт.

 

Нагадаємо, 11 липня, проєкт закону підтримали депутати. Тоді «за» проголосували 243 нардепа. Після підписання документа Президентом, остаточно скасовують норму закону, ухваленого в квітні цього року, яким заборонили нараховувати власникам домашніх СЕС підвищений тариф за продаж ними електроенергії до енергомережі.

 

Як ми вже писали, у Кривому Розі діють більше 200 сонячних електростанцій. Їхнім власникам вони дозволяють отримати якісну електроенергію для будинку та реалізувати надлишки за «зеленим» тарифом.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: