Пожежа у гірничих виробках. Як криворізькі гірничорятувальники людей рятували. Відео

ПОДІЯ
29.01.20 - 12:24

27 січня у гірничих виробках циклічно-поточної технології Дробильної фабрики № 3 Північного ГЗК відбулись навчальні тренування.

Керівництво з ліквідації аварій потенційно-небезпечного об’єкту ПівнГЗК, представники командного пункту та гірничорятувальні відділення, які перебували безпосередньо у гірничих виробках, у найкоротші терміни ліквідували наслідки умовної аварії в умовах відключення головної вентиляційної установки. Також гірничорятувальники надали домедичну допомогу 2-м "постраждалим".

 

Працівники ДВГРЗ на практиці відпрацювали навички з організації та керівництва гірничорятувальними роботами, а також підвищили свої ділові та професійні якості.

 

«Основна наша мета – порятунок людського життя, робітника, який захоплений зненацька у тій чи іншій ситуації. Ось у цьому випадку нібито виникла пожежа у гірничій виробці. Легенда – пожежею захоплені 2 людини. Завдання 1-го та 2-го відділень – виконати розвідку виробок з метою виявлення постраждалих, надання допомоги, транспортування на поверхню», – розповів нашим журналістам помічник командира загону з оперативного реагування в надзвичайних ситуаціях ДВГРЗ ДСНС України Сергій Бицко.

 

Такі тренінги проходять щотри місяці. Легенди надзвичайних ситуацій щоразу змінюються. 

 

«Це може бути обвал, падіння людини у вертикальних виробках. Це може бути завал. Припустімо, людину десь привалило, там можна використати малу механізацію, оснащення, яке допоможе вилучити людину, піднімаючи плити», – пояснив Сергій Бицко.

 

Взводи ДВГРЗ традиційно демонструють високі результати, але іноді припускаються помилок. Тому, кажуть у керівництві, такі тренінги – важлива частина роботи.

 

Фото та відео пресслужби ДВГРЗ.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: