Прецедент. Президент Зеленський з дружиною взяли участь в інтронізації імператора Японії Нарухіто. ВIДЕО

ЦІКАВО
22.10.19 - 10:19

Президент України Володимир Зеленський з дружиною Оленою сьогодні взяли участь в інтронізації японського імператора Нарухіто.

Володимир Зеленський став першим українським президентом, запрошеним на церемонію. Про це йдеться в повідомленні пресслужби ОП у Facebook.

 

"Сьогодні це одна з головних світових подій. До Токіо з‘їхалися понад 2000 гостей з більш ніж 180 країн. З новим імператором у Японії почалася нова ера "рейва", що можна перекласти як "гарна гармонія". Нарухіто зійшов на 6,5-метровий трон. Традиційна церемонія яскрава і добре продумана", - йдеться в повідомленні.

 

"Для мене велика честь взяти участь в інтронізації Імператора Нарухіто. Проведення стародавнього обряду в сучасній Японії є прикладом того, як в одній державі можуть співіснувати і глибока повага до традицій, і впровадження новітніх високих технологій для поліпшення життя кожної людини", – сказав Володимир Зеленський після закінчення інтронізації.

 

Остання інтронізація японського імператора відбулася 30 років тому.

 

Нагадаємо, 21-24 жовтня Президент України Володимир Зеленський перебуватиме в Японії з робочим візитом.

Програмою робочого візиту Президента України до Японії передбачені його зустрічі з керівництвом палат японського парламенту, представниками бізнесу, а також низка двосторонніх переговорів з лідерами іноземних країн.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: