Прем'єр-міністр доручив губернатору Дніпропетровщини організувати діалог між шахтарями та керівництвом КЗРК

ОФІЦІЙНО
09.09.20 - 11:57

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив голові Дніпропетровської ОДА ініціювати діалог між працівниками та керівництвом «Криворізького залізорудного комбінату». Про це йдеться на офіційному сайті Кабміну.

Як ми повідомляли, мер Кривого Рогу ініціював проведення позачергової сесії міськради з метою підтримки шахтарів Кривбасу. Депутати направили звернення до Президента, Кабінету міністрів України, Верховної Ради і власників КЗРК з вимогою захистити інтереси робітників Кривбасу.

 

"8 вересня на Дніпропетровщині продовжився страйк працівників приватних рудних шахт «Криворізького залізорудного комбінату». За дорученням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, з метою ознайомлення з ситуацією до Кривого Рогу вилетіла перша заступниця Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Юлія Свириденко, - йдеться у повідомленні Уряду. - Оскільки шахти  перебувають у приватній власності, то держава готова допомогти у медіації для розв’язання напруженості на цьому підприємстві".

 

"Дав доручення голові Дніпропетровської ОДА Олександру Бондаренку ініціювати тристоронню раду та почати соціальний діалог за участі профспілки, роботодавців і керівництва області. Ми вбачаємо, що результатом такого діалогу буде меморандум, який повинен сприяти покращенню соціального забезпечення гірників та продовженню ефективної роботи підприємства", — підкреслив прем'єр. 

 

За інформацією профспілки комбінату, а також керівництва Дніпропетровської області, гірники, які зараз залишаються під землею, забезпечені їжею та водою".  

 

Нагадаємо, Публічне акціонерне товариство «Криворізький залізорудний комбінат» – найбільше приватне підприємство України з видобутку залізної руди підземним способом. Шахти «Родіна», «Октябрська», «Гвардійська» і «Тернівська» — основні структурні підрозділи, що входять до складу комбінату. 

 

На 4-х шахтах КЗРК сьомий день триває підземний страйк, до якого вже долучилися 393 рударі. Детальніше про протестну акцію гірників Кривбасу ми писали тут.

 

Як ми повідомляли, редакції ТРК "Рудана" з власних джерел стало відомо, що керівництво КЗРК розсилає медичним закладам "листи щастя", в яких натякає на те, що лікарняні листки від страйкарів вважатиме незаконними.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: