Президент: «Запропоную Прем’єру створити у Кривому Розі філію Міністерства екології»

ВАЖЛИВО
12.07.19 - 21:15

Сьогодні на робочій нараді  доповідали екологи, представники мерії, підприємства «АрселорМіттал Кривий Ріг». У звітах компанії-забруднювача – чимало цифр.

Президент запропонував зупинитися на конкретних пунктах невиконаної екологічної програми. На усі цифри та виправдання підприємства, яке, за офіційними даними, є основним забруднювачем в регіоні, Володимир Зеленський апелював статистикою онкозахворювань у Кривому Розі:

 

«Це 25 тисяч людей. Ми говоримо про фінансову допомогу цим людям, які постраждали від діяльності вашого підприємства».

 

Президент попросив Юрія Вілкула доручити медикам підготувати списки людей, які мають онкозахворювання, за останні 5 років. Це потрібно, щоб підприємство «АрселорМіттал Кривий Ріг» розробило програми виплат і відшкодувало витрати кожній людині. В ході наради Володимиру Зеленському презентували результати роботи, яку вже провело місто. Мер зазначив: готовий надати всі необхідні документи, аби прискорити вирішення ключового для криворіжців питання. Нагадаємо, 12 червня міська влада підписала меморандум з громадськими організаціями про захист екологічних прав криворіжців у судах, оскільки всі інші аргументи розбиваються об небажання підприємства виконувати свої екологічні зобов’язання і реально зменшувати кількість викидів.

 

Слово мали екологи та представники громадських організацій. Вони, разом з представниками міського управління екології та органами державного контролю, неодноразово намагалися потрапити на територію підприємства, аби перевірити реальний стан речей, та щоразу отримували відмову. Тож сьогодні Президент запропонував створити у Кривому Розі філію Міністерства екології, щоб влада і люди могли прийти зі своїми запитаннями і вирішувати проблеми на місці.

 

«Запропоную Прем’єру створити у Кривому Розі філію Міністерства екології, щоб усі люди могли задавати свої питання і робити страйки безпосередньо на місці», – наголосив Гарант.

 

Міський голова погодився надати необхідну будівлю у разі реалізації цієї ідеї: «Для такої справи звісно відшукаємо! Я думаю, усі криворіжці будуть Вам вдячні!».

А

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: