Президентські стипендії - спортсменам, дітям з інвалідністю та діячам освіти. Серед стипендіатів - батько гаранта

ОФІЦІЙНО
03.09.20 - 12:18

Вчора, 2 вересня, на засіданні Кабміну розглядали законопроєкт щодо призначення президентської стипендії одразу декільком категоріям громадян, а саме видатним спортсменам, дітям з інвалідністю та видатним освітянам. До числа останніх входить і батько гаранта.

У пояснювальній записці вказано, що прийняття акта сприятиме відзначенню досягнень видатних спортсменів із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерів, а також вирішенню питань їх соціального захисту, підтримки та покращенню матеріального становища.

 

Друга категорія кандидатів на президентську стипендію - діти з інвалідністю, які мають високі досягнення у всеукраїнських спортивних змаганнях 2019-2020 років, та їх тренери. 

 

Законопроєкт має стимулювати дітей з інвалідністю до систематичних занять спортом та досягнень високих результатів. Це сприятиме подальшому розвитку параолімпійського і дефлімпійського руху та популяризації спорту осіб з інвалідністю в Україні.

 

Що стосується видатних діячів освіти, то під цю категорію підпадають видатні діячі науки, культури, освіти, мистецтва, охорони здоров’я, фізичної культури, спорту та інформаційної сфери. Призначення державної стипендії стимулює творчу працю видатних громадян України та дозволить посилити державну підтримку освіти.

 

 

Указом президента довічну державну стипендію призначили видатним діячам освіти, які досягли 70-річного віку:

 

Дзямулич Іван Васильович – заслужений працівник освіти України;

 

Дубровська Світлана Михайлівна – вчителька;

 

Зеленський Олександр Семенович – доктор технічних наук, професор;

 

Ломац Степан Йосипович – кандидат технічних наук, професор;

 

Пуліц Чеслав Вікторович – доктор технічних наук, професор.

 

 

Фото на прев'ю з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: