Про буремні 1917-1921. У березні до Кривого Рогу привезуть виставку, присвячену історії українського війська

АНОНС
21.01.20 - 16:32

У Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Д. Яворницького покажуть виставку, приурочену до Дня Соборності України, – повідомляють в управлінні культури, національностей та релігій Дніпропетровської ОДА.

Мовою експонатів відвідувачам розкажуть історію українського війська періоду 1917-1921 років. 

 

У Кривому Розі виставку експонуватимуть у березні.

 

Вона розповідає про легендарних командирів, зброю та відзнаки, а також про найвизначніші військові формування та бойові операції 1917–1921 років.

 

«Дуже символічно, що саме до Дня Соборності України відкриваємо таку виставку. 22 січня 1919-го року дві українські республіки об’єдналися в єдину державу. Значну роль у тих подіях відіграла армія. А сьогодні нащадки тих героїв захищають нашу незалежність, – зазначила начальниця управління культури, національностей та релігій Дніпропетровської ОДА Наталія Першина. –  Протягом 2020-го року виставку зможуть побачити мешканці різних куточків Дніпропетровщини».

 

У травні-червні виставку презентують у Нікополі, у червні-липні – у Покрові, у липні-серпні – у Жовтих Водах, у серпні – у Новомосковську. У жовтні відвідати виставку зможуть мешканці Межівського району, у листопаді – Криничанського, у грудні – П’ятихатського.

 

Експозицію підготували фахівці Українського інституту національної пам’яті. Відкриття відбудеться 22 січня о 15:00 за адресою: Дніпро, просп. Д. Яворницького, 16. Деталі – за посиланням.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: