Про Дніпропетровську область зняли фільм-візитівку «Dnipro Region». Відео

КУЛЬТУРА
20.03.19 - 13:45

Кіномандрівка Дніпропетровщиною: в ОДА презентували фільм-візитівку області «Dnipro Region».

Побачити всю Дніпропетровщину, не виходячи з дому. Це реально завдяки фільму-візитівці «Dnipro Region». Він – про найкращі місця, найважливіші досягнення та найцікавіших мешканців області.

Стрічку-калейдоскоп презентували в Дніпропетровській облдержадміністрації. 

 

«Дніпропетровська область приваблива як для туристів, так і для міжнародних  партнерів. Щороку ми приймаємо близько ста іноземних делегацій. І щоразу виникає запитання, як швидко та якісно презентувати наш регіон та Україну в цілому. Для цього створили фільм «Dnipro Region». Завдяки йому люди можуть дізнатися більше про Дніпропетровщину», – розповів радник голови Дніпропетровської ОДА Віталій Литвин. 

Над фільмом «Dnipro Region» півроку працювала команда професіоналів. Знімав картину режисер Євген Тітаренко, відомий за стрічками для Музею АТО в Дніпрі. 

«Наша команда об’їздила ледве не всі населені пункти області. Ми сплавилися трьома річками, побачили чимало археологічних пам’яток та познайомилися з безліччю людей. Наші враження – у фільмі. Ним ми висловили свою любов до Дніпропетровщини», – поділився автор фільму Євген Тітаренко. 
 

У картині – усі принади регіону: від «зеленого» туризму до роботи потужних підприємств. На екрані – найкращі місця області в різні пори року. Це і водоспад під Нікополем, і Панські Кручі, і дніпровська набережна, і вулкан біля Аполлонівки, якому чотири мільярди років. 

«Мешканці України мають певні уявлення про те, як живуть  люди в інших областях. Але «наживо» вони це не бачать. Подорожувати може не кожен. Такі фільми – це мандрівка в інший регіон», – вважає мешканець Дніпропетровщини Максим Ряпулов. 
 

Усі кадри в фільмі – «живі». Оператор ніби підглядає у шпарину за людьми та їхньою роботою. 

«Ми відійшли від стандартного шаблону, коли закадровий текст чергується з нарізкою інтерв’ю. Зробили медитативний фільм, щоб усе було зрозуміло без слів. Один кадр змінюється іншим – красива картинка буквально не відпускає глядача. Це як ефект повного занурення», – розказала продюсер стрічки Наталія Хазан. 
 

Фільм – не лише про сучасну Дніпропетровщину. Розповідь про сьогоднішні досягнення переплітається з історичною довідкою. 

«Для мене Дніпропетровщина – найкращий регіон України. Наша область стрімко розвивається, тут дійсно є чим пишатися. Люди мають побачити цей фільм, щоб знати про досягнення свого краю», – каже місцева мешканка Людмила Глєбова. 

«Родзинка» стрічки – музика. Композитор Іван Оглоблін написав її спеціально для фільму. Також він зробив сучасне аранжування фольклорної пісні «Барвіночок». У фіналі звучить композиція гурту з Дніпропетровщини «Відверто». 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»