Про готовність до опалювального сезону та матеріальну допомогу говорили на засіданні виконкому

ОФІЦІЙНО
18.09.19 - 16:36

Сьогодні на засіданні виконкому прийняли рішення про готовність житлового фонду, об’єктів соціальної сфери, теплопостачання, електротранспорту, дорожньо-мостового господарства міста до роботи в осінньо-зимовий період.

«Місто 100% технічно готове до початку опалювального сезону, але своєчасна подача тепла в квартири міста напряму залежить від сплати боргів мешканців», - підкреслив на засіданні директор департаменту розвитку інфраструктури міста Іван Карий.

 

Зараз на завершальному етапі випробування обладнання та мережі.

 

Котельні «Криворіжтепломережі» та «Криворіжтеплоцентралі» готові до прийому газу, але є питання, які необхідно терміново вирішити.

 

По-перше, це отримання номінації на газ підприємством, що не підпорядковується Кривому Рогу - «Криворізькою теплоцентраллю». Для вирішення цього питання керівництво міста  протягом міжопалювального періоду веде перемовини з НАК «Нафтогаз» для отримання номінації, хоча, по-перше, це має робити керівництво самого підприємства, яке підпорядковується Фонду держмайна з Києва.  

 

По-друге, це стан розрахунків населення перед теплопостачальними підприємствами. «Тільки «Дніпровське управління регіонального будівництва», яке обслуговує мешканців військового містечка №33, недоотримало 1,5 млн. грн. за газ. Початок опалювального сезону, фактично буде залежати від 100% погашення заборгованості жителів цього району, які заборгували більше 2 млн. грн. На сьогодні загальна заборгованість криворіжців перед тепловиками становить більше 800 млн.грн», - пояснив директор департаменту розвитку інфраструктури міста Іван Карий.

 

Усі підприємства та організації, які фінансуються з міського бюджету, боргів за тепло не мають.

 

«Кожному мешканцю необхідно серйозно підійти до питання оплати комунальних платежів, адже це - єдина ґарантія вчасного та якісного початку опалювального сезону. На жаль, заручниками злісних неплатників, можуть стати сумлінні мешканці Кривого Рогу», - підкреслив І. Карий. 

 

На засіданні виконкому підтримали всі рішення соціального спрямування. У вересні майже 3 млн. грн. із міського бюджету підуть на соціальну допомогу криворіжцям. 

 

У Кривому Розі прийнято комплексну Програму соціальної підтримки учасників війни на сході України та членів їх сімей.

 

«У межах цієї програми у вересні матеріальну допомогу отримають 119 бійців-учасників АТО та ООС. Вже з початку року таку підтримку від міста отримали 5267 учасників бойових дій на загальну суму 26,3 млн. грн»,- доповіла директор департаменту соцполітики Інеса Благун.

 

Також триває виплата матеріальної допомоги учасникам бойових дій в Афганістані та на території інших держав, яку вже отримали 2549 криворіжці (на суму більше 12 млн. грн).

 

У вересні ще 15 осіб отримають таку допомогу.

 

Вперше у цьому році всі сім’ї, які виховують особливих діток, отримують одноразову матеріальну допомогу по 5 тисяч грн.
 

Її вже отримали 2436 дітей (на загальну суму 12,2 млн. грн). До кінця вересня ще 29 сімей отримають відповідну допомогу.

 

«Допомогу отримують як дітки з сімей внутрішньо переміщених осіб, так і діти, захворювання яких перебуває у стадії ремісії.  Четвертий рік поспіль місто бере на себе додаткові повноваження - забезпечення дітей з інвалідністю підгузками. Щорічно понад 230 сімей отримують допомогу з міського бюджету. Від початку року допомога виплачена 156 сім’ям. Ще 68 сімей до кінця вересня отримають допомогу від міста», - зазначила Інеса Благун.

 

Триває робота з виплати матеріальної допомоги криворіжцям у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем, значними витратами на лікування та на виплату часткової компенсації вартості тепло-, водопостачання та водовідведення. 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: