Про карантин, злети й проблеми. Баскетбольний клуб «Кривий Ріг КНУ-КДПУ» поновив тренування

СПОРТ
10.06.20 - 15:37

Відчути майданчик, відновити та відшліфувати злагодженість командних дій - так розпочалися тренування баскетбольного клубу «Кривий Ріг КНУ-КДПУ». Гравці кажуть, довго на це чекали, бо на карантині займались тільки індивідуально. 

 "Як тільки стало тепліше, я почав бігати в парку. Там, де немає людей, де можна це робити. Треба ж було хоч якось тримати себе в формі», - ділиться з нашими журналістами Сергій Старцев, гравець БК «Кривий Ріг КНУ-КДПУ».

 

У гарній фізичній формі - всі присутні на майданчику. Проте, це ще не весь склад команди. З дня на день чекають повного укомплектування. 

"Ще немає Фролова, Водолазський відсутній за сімейними обставинами. І Горобченко. Решта хлопців - на місці, ми почали. І ось приєднався до нас Ігор Зайцев, який виграв чемпіонат Тайваню в цьому сезоні. З наступного тренування будуть Анісімов Валерій і Мачевський Віталій. Тобто хлопці будуть тренуватися», - коментує головний тренер команди Сергій Корабльов.

 

Криворізький клуб цього сезону зіграв феєрично у Вищій лізі України. Наші земляки зупинилися на 1-му місці у своїй групі, але сезон через коронавірус не завершили і догравати вже не будуть. 

«З наступного сезону, з жовтня буде вже цілий чемпіонат. Ми ніби залишилися на першому місці і вважаємося переможцями своєї підгрупи, тож маємо право зайти в чемпіонат суперліги. За спортивним принципом», - каже Cергій Корабльов.

 

Федерація баскетболу ще не прийняла рішення, як команди цього чемпіонату будуть переходити до наступного, найвищого дивізіону. Та готовими треба бути до всього, впевнені баскетболісти.

Аби прогресувати, клуб гостро потребує коштів, але на сьогодні фінансування практично відсутнє. 

 

"Минулий сезон ми провели за фінансування СК «Прометей», тобто ми називалися БК «Кривий Ріг Прометей 2». Але тепер вони будують дитячу академію, і всі свої фінансові питання і можливості переключили на цю ініціативу. Дуже сподіваюся, що все-таки ми цю проблему вирішимо», - висловлює надію тренер.

 

Баскетболісти тренуватимуться до кінця червня. А вже з початку серпня, залежно від обставин, будуть приймати рішення, де виступати та як проводити підготовку. 

 

Про ігрові показники команди, її фінансові проблеми та плани на майбутнє Сергій Корабльов дав розлоге інтерв'ю Sport.ua.

Шанувальники криворізького баскетболу можуть ознайомитись із ним за посиланням.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: