Проблемна ОВК №33 у Кривому Розі. Готовність до президентських виборів - під питанням

ВАЖЛИВО
21.03.19 - 13:49

Готовність окружної виборчої комісії територіального виборчого округу №33 до президентських виборів 31-го березня наразі на незадовільному рівні.

Про це йшла мова на черговому засіданні ОВК. Зокрема, говорили про несправну оргтехніку, відсутність транспорту і, головне, відсутність приміщення для зберігання боксів з виборчою документацією після її опрацювання.

Наші журналісти побували за адресою Туполєва, 2 і спробували з'ясувати, чи насправді все так безнадійно.

 
   
Перший офіційний робочий день на посаді голови тервиборчкому 33-го округу для Сергія Озеряника видався неспокійним. До виборів залишилося десять днів, а ще й досі не вирішено багато організаційних питань.

Більшість членів комісії пов'язують наявні проблеми зі зміною адреси приміщення.

Нагадаємо, виборчокм із будівлі райвиконкому на Свято-Миколаївській вулиці, за рішенням ЦВК, було перенесено до авіаколеджу. Чим була викликана необхідність такого рішення - відповіді немає і у голови райради. 

"Як ви тут опинилися, я не можу пояснити. Хто надавав це приміщення? У нас є листування зі згодою на приміщення по Свято-Миколаївській. Іншої адреси в листі немає. І заперечень щодо старої адреси не було ні від ОД, ні від ЦВК", - констатує Сергій Нєженцев, голова виконкому Центрально-Міської райради.

 

З технічним забезпеченням тервиборчкому проблем немає, а от щодо умов зберігання документації питання так і не вирішені, - кажуть члени комісії. 

"Де ми будемо зберігати виборчу документацію після її опрацювання? Наразі у нас такого приміщення немає", - нарікає Інна Іванченко, член ОВК ТВО №33.

 

Вже 24 березня окружна виборча комісія отримає від ЦВК бюлетені для голосування. Але де саме їх зберігати до дня виборів - досі невідомо.  

 

Цього тижня постала і проблема з протипожежною безпекою в наданих приміщеннях авіаколеджу.

Члени комісії говорять - навчальний заклад раніше отримував приписи щодо усунення цих недоліків. Виконано не все. Хоча, за звітними документами обладміністрації, тервиборчком повністю готовий до проведення виборів.

Запрошені на засідання представники ДСНС не з'явилися. Як і правоохоронці, яких теж запрошували до розмови.

 

У таких умовах є нагальна необхідність у виклику куратора від ЦВК, - упевнений депутат міської ради Микола Колесник.

 

"У ситуації, що склалася, робота комісії може опинитися поза межею виборчого процесу, тому що забезпечити всім необхідним за десять днів неможливо. І тоді вибори по 33-му округу можуть бути визнані недійсними", - зауважує Микола Колесник, депутат міськради, довірена особа кандидата у Президенти.

 

У такому невизначеному стані виборчком працює від самого початку. Коли ж усе проясниться - не зрозуміло, скаржаться члени комісії.

"У нас багато часу пішло на повтори, а не на початок. І всі ми чекали до 7 березня, коли розпочнемо нарешті працювати. До цього все було заморожено", - пояснює Ірина Березова, член комісії ОВК ТВО №33.

 

На засіданні було вирішено доручити новому голові виборчкому Сергію Озерянику у триденний термін вирішити питання з приміщенням для зберігання виборчої документації та владнати проблему з протипожежною безпекою й охороною. 

 

 
 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: